Τροπολογία – μπλόκο στους χρυσαυγίτες προωθεί η κυβέρνηση

Τροπολογία – μπλόκο στους χρυσαυγίτες προωθεί η κυβέρνηση
Ζαρούλια και Μιχαλολιάκος την εποχή που οι ναζί ήταν ακόμα στη Βουλή Eurokinissi

Με τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να αποτρέψει νέα εκλογική κάθοδο των καταδικασμένων νεοναζί, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών

Τροπολογία με την οποία επιχειρεί να αποτρέψει νέα εκλογική κάθοδο των καταδικασμένων για συμμετοχή και διεύθυνση της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή προωθεί στην Βουλή ο Μάκης Βορίδης, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών.

Η τροπολογία, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου για το νέο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση, που θα τεθεί προς ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη, προβλέπει την απαγόρευση διεκδίκησης δημοσίου αξιώματος από καταδικασθέντες και αυτοδίκαιο αποκλεισμό του κόμματος που θα εντάξει κάποιον στα ψηφοδέλτιά του.

https://www.news247.gr/download/9253//490000/tropologia.pdf

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την καταδίκη των μελών της ναζιστικής οργάνωσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας είχε απορρίψει τροπολογίες που είχαν καταθέσει κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε όσους έχουν καταδικαστεί για οποιαδήποτε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Τότε, ο κ. Τσιάρας είχε κρίνει ότι λόγω συνταγματικού κωλύματος με το άρθρο 51, δεν μπορεί να κάνει δεκτές τις τροπολογίες, ενώ είχε δεσμευτεί ότι η κυβέρνηση θα δώσει λύση μέσω της αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα