Τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Πέρασε με 156 “ναι” – Απουσίαζε ο Αντώνης Σαμαράς

Τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Πέρασε με 156 “ναι” – Απουσίαζε ο Αντώνης Σαμαράς
Συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

Ψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο. Ποιοι έστειλαν επιστολές με πρόθεση ψήφου που δεν προσμετρήθηκαν.

Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασε από την Βουλή η τροπολογία σύμφωνα με την οποία ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν θα υποβιβαστούν, αλλά θα τους επιβληθεί ποινή από 5 έως 10 βαθμών.

Οι ψήφοι κατά την ηλεκτρονική καταμέτρηση ήταν: Επί των 246 παρόντων “ναι” είπαν 156 και “όχι” 90. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν έστειλε επιστολή για να δηλώσει πρόθεση ψήφου.

Συνεργάτες πάντως του Αντώνη Σαμαρά δήλωναν ότι έχει επιστρέψει από πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, δεν γνωρίζουν τους λόγους που δεν ψήφισε, ενώ διέψευδαν φήμες ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν προσήλθε στη Βουλή για σοβαρούς λόγους υγείας.

Οι επιστολές που εστάλησαν

Επιστολές που συνυπολογίζονται γιατί λείπουν δικαιολογημένα για λογαριασμό της κυβέρνησης ή της Βουλής έστειλαν:
Μητσοτάκης, Σταϊκούρας, Δένδιας, Βαρβιτσιώτης, Κώστας Καραμανλής, Βλάσης, Πιπιλή, Μπακογιάννη, Ρουσόπουλος, Καράογλου, Μπακογιάννη, Αθανασίου, Στυλιανίδης, Χατζηβασιλείου.

Από ΣΥΡΙΖΑ: Κατρούγκαλος και Τριανταφυλλίδης.

Πρόθεση ψήφου χωρίς να συνυπολογίζονται οι ψήφοι από τους: Βαγιωνά, Μουζάλα, Ελευθεριάδου, Φάμελλο, Αλεξιάδη, Βαρδάκη, Αραχωβίτη, Αχτσιόγλου.

Η τροπολογία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, αντιμετωπίζει σύμφωνα με την ίδια τα φαινόμενα πολυιδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο. “Όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από κυβέρνηση είναι στάση ευθύνης”, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσιάζοντας στην ολομέλεια την τροπολογία με την οποία, “αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης”, ανέφερε η ίδια από το βήμα της Βουλής.

Προηγήθηκε η διαγραφή από τη ΝΔ του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, και ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ: Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος

“Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος” σχολίασαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημείωναν “σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία – παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ.Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα