Τσακαλώτος: Στις εκλογές να αποφασίσουμε για τη ζωή μας – ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μήνυμα

Τσακαλώτος: Στις εκλογές να αποφασίσουμε για τη ζωή μας – ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μήνυμα
O Eυκλείδης Τσακαλώτος Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ για τις ίσες αποστάσεις που κρατούν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ότι σε ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ "ο δικός σας και δικός μας κόσμος θα υποφέρει".

Στις εκλογές «πρέπει να αποφασίσουμε για την ζωή μας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνοντας ότι «έχει τεράστια σημασία ο κόσμος να ξέρει τι διακυβεύεται».

Ο Ευ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι η κυβέρνηση «πήρε το μήνυμα» των ευρωεκλογών και «θεωρεί ότι μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα».

Ξεκαθάρισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λένε διαφορετικά πράγματα κι έχουν διαφορετικές προτεραιότητες, ενώ απευθύνθηκε σε ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ επικρίνοντας τις ίσες αποστάσεις που κρατούν από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ο Υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι σε ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ «ο δικός σας και δικός μας κόσμος θα υποφέρει» υπογραμμίζοντας ότι τα όσα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ δεν είναι απλά εικασίες, αν ανατρέξουμε στις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και στις θέσεις των στελεχών της ΝΔ για τον φόρο στην Ενέργεια και την επαναφορά του «1 προς 5» στην αναλογία αποχωρήσεων-προσλήψεων στην Δημόσια Διοίκηση.

«Ένα με νοιάζει, να μην είμαστε εδώ ένα χρόνο μετά και να έχουμε ένα κόσμο που σε όλα τα επίπεδα η ζωή του να είναι χειρότερη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευ. Τσακαλώτος καλώντας τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να πιέσουν την ηγεσία του να αλλάξει πολιτική γραμμή «ή να μην σας ψηφίσουν». Η ΝΔ προετοιμάζει ήδη την στρατηγική «παραλάβαμε καμένη γη» ώστε φοροελαφρύνσεις να πάρουν μόνο οι ελίτ.

Ο Ευ. Τσακαλώτος επέκρινε και το ΚΙΝΑΛ παρατηρώντας ότι παρά την αποχώρηση του Βαγγέλη Βενιζέλου η πολιτική του γραμμή μένει, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ ήδη ετοιμάζει την στρατηγική του «παραλάβαμε καμένη γη», ώστε οι φοροελαφρύνσεις να καταλήξουν τελικά μόνο στους «συνήθεις υπόπτους», τις ελίτ. Ειδικά για την κατάργηση της προγραμματισμένης μείωσης του αφορολόγητου, ο Ευ. Τσακαλώτος απέκρουσε την κριτική ότι μαζί με την ακύρωση της μείωσης καταργούνται και πολλά αντίμετρα.

Τέλος,. σημείωσε ότι πολλά από τα αντίμετρα έχουν ήδη εφαρμοστεί, παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση προέβλεπε ότι δεν θα εφαρμοστεί κανένα. «Δεν μειώσαμε συντάξεις και δεν θα μειώσουμε το αφορολόγητο» παρατήρησε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε ότι παραμένουν σε ισχύ αντίμετρα και για το 2019 και για το 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα