Τσακαλώτος: “Τα πραγματικά προβλήματα των περιφερειών και της χώρας δεν τα λύνει το επιτελικό κράτος”

Τσακαλώτος: “Τα πραγματικά προβλήματα των περιφερειών και της χώρας δεν τα λύνει το επιτελικό κράτος”
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος Eurokinissi

O υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφτηκε το Αρχαιλογικό Μουσείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο αυτό της υποστελέχωσης.

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που πρόσφατα μετατράπηκε σε ΝΠΔΔ καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου επισκέφτηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Ηράκλειο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο αυτό της υποστελέχωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) συναντήθηκε με τον διευθυντή και πρόεδρο του ΔΣ του ΕΛΚΕΘΕ, Αντώνη Μαγούλα, τον διευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Κωνσταντίνο Μυλωνά καθώς και με εκπροσώπους των συλλόγων εργαζόμενων και ερευνητών.

Στη συνέχεια συνάντησε εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα και της συνεταιριστικής οικονομίας, βασικού παραγωγικού στοιχείου της τοπικής οικονομίας και κουλτούρας του νομού.

Η συζήτηση/συνάντηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και με εκπροσώπους των αυτοδιοικητικών παρατάξεων έγινε στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Της ομιλίας του Ε. Τσακαλώτου προηγήθηκε η παρέμβαση του πρ. αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη. Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη και του υποψήφιου περιφερειάρχη Σπύρου Δανέλη. Για τον πολιτισμό ως προνομιακό πεδίο παρέμβασης της Αριστεράς μίλησαν οι Κορίνα Μηλιαράκη και Αντώνης Βασιλάκης, επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του αναφέρθηκε συγκεκριμένα και συνοπτικά σε όλες τις συναντήσεις/επισκέψεις στο Ηράκλειο. Τόνισε ότι η οικονομία της κουλτούρας, η συνεταιριστική και κοινωνική οικονομία, η έρευνα, η πράσινη και βιολογική παραγωγή είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ηρακλείου, αλλά πάσχουν από δομικά/διαρθρωτικά προβλήματα και από ουσιαστική στήριξη. «Τα πραγματικά προβλήματα των περιφερειών και της χώρας λύνονται με σχέδιο και στόχους, δεν τα λύνει το επιτελικό κράτος αλλά ένας στιβαρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και σκληρή δουλειά μυρμηγκιού, με την απόλυτη και προσεκτική μέριμνα στα αιτήματα που έρχονται από τα κάτω», σημείωσε και κατέληξε ότι η δουλειά του θα αρχίσει την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα