Τσαβούσογλου: Η Δύση έκανε παρεμβάσεις για τους “8”

Τσαβούσογλου: Η Δύση έκανε παρεμβάσεις για τους “8”
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν ειλικρινείς, όταν έλεγαν στην τουρκική κυβέρνηση ότι θα δώσουν τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, αλλά η Δύση δεν τους άφησε.

Η υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών εξακολουθεί να ενοχλεί την Άγκυρα παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός διέψευσε ότι είχε υποσχεθεί στον Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016 ότι θα τους παραδώσει μέσα σε 15 ημέρες. Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας επανήλθε σήμερα λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν ειλικρινείς, όταν έλεγαν στην τουρκική κυβέρνηση ότι θα δώσουν τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, αλλά η Δύση δεν τους άφησε.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber,  ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή που πήγαν στην Ελλάδα, εγώ επικοινώνησα με τον κ. Κοτζιά. Ο πρόεδρός μας (επικοινώνησε) με τον κ. Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός μας μίλησε με τον κ. Τσίπρα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας έκαναν το ίδιο, και οι υπηρεσίες πληροφοριών το ίδιο». 

«Εμείς θα θέλαμε να μάς τους δώσουν αμέσως. Μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα, και σε αυτό το θέμα όπως και του κ. Κοτζιά. Αλλά ό,τι έγινε, έγινε. Κάποιοι έκαναν παρεμβάσεις…» ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου, πρόσθεσε πάντως ότι «από την Ελλάδα περιμένουμε περισσότερη στήριξη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα