Τσιάρας: Απροετοίμαστη η κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ερντογάν

Τσιάρας: Απροετοίμαστη η κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ερντογάν
Ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τσιάρας eurokinissi

Ο βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 247 ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία και, παρά τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο κράτη, να βλέπουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν όπως στα θέματα ενέργειας.

Ωστόσο, ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι «δεν υπήρχε σοβαρή προετοιμασία για την επίσκεψη από την ελληνική διπλωματία» και «γι’ αυτό ακούστηκαν δημόσια όσα είπε ο Ερντογάν». Θα έπρεπε, σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση να περιμένει ότι ο Ερντογάν θα εκθέσει δημόσια όσα είπε περί επικαιροποίησης της συνθήκης της Λωζάνης και «ήταν σφάλμα της χώρας μας που δόθηκε το περιθώριο γι’ αυτό».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιάρας ρωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν μιλάει με “σκληρά” λόγια κατά την επίσκεψη του σε άλλες χώρες, στη Γερμανία εν παραδείγματι χαρακτήρισε τους Γερμανούς “ναζί”, και ανέφερε πως δεν συγκρίνονται αυτές οι περιπτώσεις, καθώς με την Ελλάδα υπάρχουν “ανοιχτά” ζητήματα τα οποία εν Ελλάδι δηλώσεις από τη μεριά του Τούρκου Προέδρου περί επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης τα υποσκάπτουν.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα