Η σιγουριά Τσίπρα και η δήλωση Καμμένου που θα συζητηθεί

Η σιγουριά Τσίπρα και η δήλωση Καμμένου που θα συζητηθεί
Επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε την πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου ενημερώθηκε από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία. (EUROKINISSI/ΥΕΘΑ) Eurokinissi

Δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο. Τι δήλωσε για τις περικοπές. "Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό", είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας

Τη διαβεβαίωση ότι η πολιτεία δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, παρείχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, μετά την ενημέρωσή του από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Όσο περνά από το χέρι μας δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες στον κοινωνικό ιστό» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς θα αποφασίσουμε το πού και πώς θα γίνουν περικοπές».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας και οι κινήσεις προσβλέπουν στην αναβάθμισή του.

Ακόμη, σημείωσε ότι οφείλουμε σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία, χωρίς δραματοποιήσεις, για να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία. «Την επόμενη ημέρα όλοι θα είμαστε ένα στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τη δυνατότητα διατήρησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οι οποιεσδήποτε προτάσεις εκ μέρους των δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο μια αναφορά του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

“Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωσή του από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οποιεσδήποτε προτάσεις γίνονται προς την πλευρά των εταίρων μας και δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ιδίως το προσωπικό έχουν υποστεί μία μείωση του εισοδήματός τους πάνω από 50% και ο προϋπολογισμός φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων της συντήρησης των συστημάτων μας και της ισχύος μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα