Τσίπρας - Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Τουλάχιστον 75εκατ. ευρώ ετησίως στα δημόσια ταμεία

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (Α) με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμης (Δ) υπογράφουν το νέο συνυποσχετικό του ελληνικού δημοσίου με την ναυτιλιακή κοινότητα μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (Α) με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμης (Δ) υπογράφουν το νέο συνυποσχετικό του ελληνικού δημοσίου με την ναυτιλιακή κοινότητα μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση υπεγράφη Συνυποσχετικό, μεταξύ κυβέρνησης – Εφοπλιστών με σημαντική ωφέλεια για το δημόσιο συμφέρον.

Στην υπογραφή ενός νέου συνυποσχετικού που αφορά στην εθελοντική συνεισφορά των Ελλήνων εφοπλιστών στην ελληνική οικονομία, αορίστου διάρκειας, προχώρησαν η κυβέρνηση και το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Η συμμετοχή των Ελλήνων εφοπλιστών στην οικειοθελή προσφορά θα αγγίξει το 95%-96%.

Ειδικότερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε ότι η σημερινή μέρα «είναι μια προσπάθεια που κάναμε μαζί με την κυβέρνηση να μείνουμε οικειοθελώς στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για να βοηθηθεί η εθνική οικονομία. Είναι κάτι που είχαμε συμφωνήσει και στην τελευταία τετραετία, οι δύο προηγούμενες συμφωνίες που είχαμε υπογράψει με την κυβέρνηση έληξαν και τώρα υπογράψαμε τη νέα που έχει αόριστη διάρκεια».

«Ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό για την συνεργασία που είχαμε μέσα σε ένα πολύ πολιτισμένο περιβάλλον», προσέθεσε ο κ. Βενιάμης.

Αναφορικά με τη συμμετοχή είπε ότι θα μεγαλώσει, σημειώνοντας ότι το ποσοστό σήμερα είναι στο 95%-96% και πρόσθεσε πως «το να υπογράψουν το 95%-96% των Ελλήνων εφοπλιστών δείχνει πόσο ο εφοπλισμός είναι πάντα παρόντες στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας.

Στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα αποσαφηνίσθηκε ότι το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ’ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός κάλεσε τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών να συμβάλλουν με επενδύσεις στην ενίσχυση των αναπτυξιακών της ελληνικής οικονομίας, η οποία μετά από χρόνια κρίσης βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης.

Η υπογραφή του Συνυποσχετικού, ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης διαπραγμάτευσης, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για το δημόσιο συμφέρον.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας
SHARE: