Τσίπρας για 21η Απριλίου: "Να προστατεύουμε τη δημοκρατία από φανερούς και κρυφούς εχθρούς"

Τσίπρας για 21η Απριλίου: "Να προστατεύουμε τη δημοκρατία από φανερούς και κρυφούς εχθρούς"

"Δεν ξεχνάμε: Τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου", τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για τη θλιβερή επέτειο της επιβολής δικτατορίας.

Συμπληρώθηκαν 53 χρόνια από την ημέρα που οι συνταγματάρχες ανέτρεψαν το δημοκρατικό πολίτευμα και επέβαλαν δικτατορία με τη βία για επτά ολόκληρα χρόνια, με τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για τη σημασία της Δημοκρατίας μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις του.

"Να παλεύουμε για να γίνεται κάθε μέρα βαθύτερη, πιο ουσιαστική, αγκαλιάζοντας μαζί με τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες την ουσιαστική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μέσω ανάρτησής του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

"53 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, δεν ξεχνάμε: Τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σε συνθήκες βάρβαρης καταστολής και αδιανόητης τρομοκρατίας. Εκείνους που κράτησαν αναμμένο το κερί της δημοκρατίας, μέσα στο σκοτάδι της χούντας. Με τίμημα βασανιστήρια, φυλακές, εξορίες, και κάθε είδους διώξεις.

Εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη μεγάλη υπόθεση της απαλλαγής από τα φασιστικά δεσμά. Της ελευθερίας για όλους. Αλλά κι εκείνους που σήκωσαν τα όπλα ενάντια στο λαό και τη νεολαία του.

Τα συμφέροντα, ξένα και εγχώρια, που τους κινούσαν και τους στήριζαν. Για να οδηγήσουν τελικά την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, σε αιματηρή τραγωδία. Δεν ξεχνάμε, όχι μόνο γιατί λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο.

Αλλά και γιατί σήμερα, τώρα, μπροστά σε νέες πρωτόγνωρες δυσκολίες και προκλήσεις, είναι ανάγκη τη δημοκρατία να την προστατεύουμε από φανερούς και κρυφούς εχθρούς, όλοι μαζί, και ο καθένας χωριστά.

Και να παλεύουμε για να γίνεται κάθε μέρα βαθύτερη, πιο ουσιαστική, αγκαλιάζοντας μαζί με τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες την ουσιαστική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Χούντα
SHARE:

24Media Network