Τσίπρας για “εκλογές” στα Κατεχόμενα: Να συνεχιστεί ο αγώνας για επανένωση της Κύπρου

Τσίπρας για “εκλογές” στα Κατεχόμενα: Να συνεχιστεί ο αγώνας για επανένωση της Κύπρου
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας για επανένωση του νησιού.

Παρέμβαση με αφορμή τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας για επανένωση του νησιού.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

«Οι προοδευτικές δυνάμεις της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας πρέπει να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα για επανένωση του νησιού» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η προσήλωσή μας σε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ και του πλαισίου Γκουτέρες πρέπει να παραμείνει αταλάντευτη».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα (και στα 738 εκλογικά τμήματα) ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερσίν Τατάρ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην παρωδία του ανοίγματος του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια, είναι ο νικητής των “εκλογών” στο ψευδοκράτος των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου. λαμβάνοντας το 51,7% των ψήφων.

Αντιθέτως, ο σαφώς μετριοπαθής και μέχρι σήμερα επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακινζί περιορίζεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό που για την ώρα φτάνει στο 48,3%.

Η συμμετοχή ξεπέρασε το 60%, ποσοστό σαφώς μεγάλο εν μέσω πανδημίας και δισταγμών.

Στον πρώτο γύρο ήταν ο Τατάρ που είχε κατακτήσει την πρωτιά με 32, 3%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τατάρ επικράτησε σχετικά άνετα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με ποσοστό που ξεπέρασε το 57%.

Το τέλος της πολιτικής του πορείας ανακοινώνσε ο Ακιντζί

Το τέλος της πολιτικής του πορείας ανακοίνωσε ο μέχρι πρότινος ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς Μουσταφά Ακιντζί και ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και στους ανθρώπους της Κύπρου.

Ο Μουσταφά Ακιντζί συνεχάρη τον Ερσίν Τατάρ και «όσους έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα», όπως είπε, που έδωσαν τη νίκη στον Τατάρ με ποσοστό 51,74%. «Εχω αναφερθεί στο τι βιώσαμε. Να μην το επαναλάβω. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει δει τι έχει γίνει. Εάν λέγαμε ότι αυτές οι εκλογές έγιναν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα ήταν η πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Τατάρ.

Στην ερώτηση, τέλος, εάν θα φέρει ένσταση στο αποτέλεσμα, ο κ. Ακιντζί απάντησε πως ο ίδιος αποδέχεται το τελικό αποτέλεσμα. «Οι φίλοι μας θα το δουν, αλλά δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Εύχομαι άλλη φορά η δημοκρατίας μας να μην περιέλθει σε αυτή τη θέση» κατέληξε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα