Τσίπρας για μείωση ΕΝΦΙΑ: Ημίμετρο η ανακοίνωση Μητσοτάκη – Αυτά είναι τα μέτρα που χρειάζονται

Τσίπρας για μείωση ΕΝΦΙΑ: Ημίμετρο η ανακοίνωση Μητσοτάκη – Αυτά είναι τα μέτρα που χρειάζονται
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ως "ημίμετρα" και "ελαφρύνσεις που αφορούν κατά βάση λίγους" χαρακτηρίζει τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για μείωση του ΕΝΦΙΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Για ημίμετρο και ελαφρύνσεις που αφορούν λίγους έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 13% και τονίζοντας ότι αποδέκτες του συγκεκριμένου μέτρου είναι κυρίως οι μεγαλοϊδιοκτήτες που απαλλάσσονται από τον συμπληρωματικό φόρο.

“Η αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας δε γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις για λίγους”, αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ καταμετρά τέσσερα μέτρα, τα οποία όπως αναφέρει θα ανακουφίσουν επί της ουσίας την ελληνική κοινωνία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Η σημερινή ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, έχει για άλλη μια φορά  λίγους αποδέκτες και κυρίως τις μεγάλες ιδιοκτησίες, αφού ουσιαστικά απαλλάσσει τους μεγαλοϊδιοκτήτες από τον συμπληρωματικό φόρο.

Για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία, απλά προσπαθεί να μετριάσει τις υπέρογκες επιβαρύνσεις που έρχονται με τις νέες αντικειμενικές αξίες που τίθενται σε ισχύ.

Η αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος της ακρίβειας που λαμβάνει διαστάσεις οικονομικής ασφυξίας για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δε γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις που αφορούν κατά βάση λίγους.

Απαιτούνται άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Απαιτείται:

  • Κυβερνητική παρέμβαση για αποκλιμάκωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
  • Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα.
  • Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
  • Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Αυτά τα μέτρα όμως, μπορεί να εγγυηθεί μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Για αυτό και η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό, αποτελεί πλέον ζήτημα επιβίωσης αλλά και αξιοπρέπειας για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα