Τσίπρας για μεταναστευτικό: Δεσμεύομαι ότι θα τύχει της αντιμετώπισης που αξίζει σε μια δημοκρατική και αλληλέγγυα Πολιτεία

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-η ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-η ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Όλα όσα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη

Τη δέσμευση ότι «θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε το μεταναστευτικό ζήτημα να τύχει της αντιμετώπισης που αξίζει σε μια δημοκρατική και αλληλέγγυα Πολιτεία και να σταματήσει να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης για εξυπηρέτηση μικροπολικών συμφερόμενων» παρείχε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο όταν αντιμετωπιστεί συνολικά από την ΕΕ.

Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ιδεολογική τύφλωση και ο ρατσισμός πολλές φορές είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ματιάς στα πράγματα. «Κι ας μην κάνουμε τους έκπληκτους που αυτά τα φαινόμενα όχι μόνο διευρύνονται, αλλά γεμίζουν με εκπροσώπους κομμάτων μισαλλόδοξων ιδεών τα έδρανα της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και από τις σημαντικότερες που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΕ και από τα ζητήματα που σε παγκόσμια κλίμακα στα οποία καλούμαστε να βρούμε λύσεις.

Υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ως θέμα για να εξυπηρετεί σκοπιμότητες πολιτικού χαρακτήρα και να κινητοποιούν κάποιοι φοβικά ένστικτα μέσα στην κοινωνία και να τροφοδοτούν αντιλήψεις που σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μισαλλόδοξες και ρατσιστικές. Θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι μας να συμβάλουμε ώστε να μην αποτελεί κόμβο αντιπαράθεσης, αλλά αντίθετα το σημείο εκείνο πάνω στο οποίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συγκλίνουν στη βάση των αρχών της ευρωπαϊκής δημοκρατικής παράδοσης, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στην αξιοπρέπεια του διαφορετικού» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του αντιπρόεδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την παράνομη μετανάστευση στη χώρα.

Κατά την πρωτολογία του ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε τον πρωθυπουργό να μιλήσει για τα σχέδια ανάσχεσης της ροής των παράνομων μεταναστών και τόνισε ότι η ΝΔ θα συνδράμει για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

SHARE:

24Media Network