Τσίπρας για Μητσοτάκη: “Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον δρόμο της λάσπης”

Τσίπρας για Μητσοτάκη: “Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον δρόμο της λάσπης”
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Κάλεσμα για "μάχη με τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση", φέρεται να έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. "Αφήνουμε τον Μητσοτάκη στην συμμαχία του με την δημοσιογραφία του “Μακελειού".

Για ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δώσει μάχη με τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση για την προστασία της κοινωνίας φέρεται να έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επικοινωνιακή του πολιτική, ξεκαθαρίζοντας πως “δεν θα τον ακολουθήσουμε στον δρόμο του βούρκου κι της λάσπης” και προσθέτοντας ότι “τον αφήνουμε στην συμμαχία του με την δημοσιογραφία του “Μακελειού”.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται μάλιστα να επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αναφέροντας πως “μόνη της διέξοδος είναι ο αυταρχισμός και η προσπάθεια να βουλιάξει την πολιτική συζήτηση στον βούρκο. Η επιλογή λάσπης αποτελεί κεντρική επιλογή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι ένας απλός αντιπερισπασμός για την “ανεμελιά” της Πάρνηθας με πάνω από 100 ανθρώπινες απώλειες τη μέρα. Αναδεικνύει τα συνολικά αδιέξοδα της κυβέρνησης μπροστά στην απώλεια ελέγχου της πανδημίας και την οικονομική κατάρρευση.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας. Μέσα σε ένα μήνα και μία εβδομάδα θρηνούμε 2.466 απώλειες. Ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αρνείται να πράξει τα απαραίτητα. Δηλαδή την συνταγογράφηση των τεστ και την μαζική διεξαγωγή τους για να έχουν επιτέλους, μετά από τόσους μήνες, σωστή εικόνα της διασποράς του ιού οι ειδικοί. Την επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας και την ενίσχυση του ΕΣΥ ειδικά της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Και φυσικά, τις πληρωμές των εφημεριών των υγειονομικών, τις οποίες με θράσος αρνείται η κυβέρνηση που υποκριτικά χειροκροτούσε γιατρούς και νοσηλευτές”.

Όπως ανέφεραν από την Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, κάνοντας λόγο για “πραγματική κοινωνική χρεοκοπία”, για να συμπληρώσει: “Με ύφεση στο 11,7% στο τρίτο τρίμηνο και με πρόβλεψη για ανάπτυξη το 21 μόλις 0,9% σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Επέλεξε να μην στηρίξει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, να επιδοτήσει την αναστολή εργασίας και τις μειώσεις μισθών και να αφήσει χωρίς ρευστότητα χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”, ενώ φέρεται να έκανε και εκτενή αναφορά και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντιδιαστολή με το σχέδιο Πισσαρίδη:

“Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων του ταμείου ανάκαμψης κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις αποτυχημένες συνταγές του σχεδίου Πισσαρίδη. Ένα σχέδιο που είναι σαν να βγήκε από την χρονοκάψουλα της περιόδου 2010-2014 χωρίς τίποτα ουσιαστικά καινούργιο. Το σχέδιο που θα επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αποτελέσει την βάση ενός ανοιχτού διαλόγου με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

Κεντρικός άξονας του σχεδίου θα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η μείωση των ανισοτήτων. Ο ψηφιακός και πράσινος μετασχηματισμός της οικονομίας μπορεί και πρέπει να γίνει χωρίς να αφήσουμε κανένα πίσω και χωρίς να δημιουργήσουμε νέες ανισότητες. Ακριβώς για αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της εργασίας και της μείωσης της ανεργίας. Μέσα σε ένα πλαίσιο ρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων που παράγουν ασφάλεια. Τέλος κεντρικό στοιχείο του σχεδίου θα αποτελεί η δημιουργία ενός κοινωνικά αποτελεσματικού κράτους. Με έμφαση στις κοινωνικές υπηρεσίες και ειδικά στην αναγέννηση του ΕΣΥ”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα