Τσίπρας για πανδημία: Η κυβέρνηση επενδύει στην ομερτά των ΜΜΕ και τη συνήθεια της απώλειας

Τσίπρας για πανδημία: Η κυβέρνηση επενδύει στην ομερτά των ΜΜΕ και τη συνήθεια της απώλειας
INTIME

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε.

«Πότε θα αναλάβετε εσείς στα σοβαρά κάποια ευθύνη;» το ερώτημα αυτό έθεσε προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη Βουλή αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προκειμένου να απαντηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «επενδύετε στην Ομερτά των ΜΜΕ και στην συνήθεια της απώλειας» και πως «μοιράζετε χρήμα στους αντιεμβολιαστές επειδή μιλούν στα κανάλια που έχουν φίλοι σας». Ζήτησε «μια νέα υγειονομική στρατηγική» που θα βασίζετε στην επιτήρηση και την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επίσης μίλησε για «μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που λένε στους πολίτες: Εσείς έχετε την ευθύνη, κόψτε τον λαιμό σας».

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «όσο πιο αρνητική είναι η πορεία της πανδημίας, τόσο περισσότερο οι έχοντες την κυβερνητική ευθύνη παύουν να συζητούν για τα ζητήματα αυτά». Εκτίμησε ότι «από τον Αύγουστο και μετά η χώρα βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμό» και  «ένα μικρό χωριό κάθε εβδομάδα φεύγει». Την ίδια στιγμή είπε «η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι σαν να έχει τελειώσει η πανδημία. Αποφάσισαν από μόνοι τους να σφυρίξουν την λήξη». Επισήμανε ότι ενώ «θρηνούμε κάθε εβδομάδα 15.000 συμπολίτες μας» εσείς «δημιουργείτε ένα κλίμα χαλαρότητας απέναντι στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής». Μίλησε για «μια κυβέρνηση που έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να λέει την αλήθεια και να προστατεύει τους πολίτες».

Αναφερόμενος στα νοσοκομεία είπε ότι «παραμένουν υποστελεχωμένα χωρίς καμία σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης. Με αρνητικό ισοζύγιο στις προσλήψεις – αποχωρήσεις γιατρών» και ταυτόχρονα «ο βασικός στόχος που ήταν η επίτευξη τείχους ανοσίας από τον εμβολιασμό δείχνει να εγκαταλείπεται ως στόχος». Ενδεικτικά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «ένας στους 4 άνω τον ογδόντα παραμένουν ανεμβολίαστοι» ενώ αμφισβήτησε συνολικά την καμπάνια που έκανε η κυβέρνηση. «Τα σχολεία άνοιξαν ξανά όπως ακριβώς έκλεισαν με τους μαθητές στριμωγμένους ανά τάξη» με αποτέλεσμα να έχει διπλασιαστεί το ποσοστό των ανηλίκων που νοσούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε ρητορικά: «Γιατί μετά από τόσους μήνες lockdown, το σκληρότερο στην Ευρώπη γιατί να είμαστε ξανά όχι στο χείλος αλλά μέσα στο γκρεμό. Η απάντηση είναι απλή: Γιατί από την πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους  επικοινωνίας και σκοπιμότητες. Μόλις αντιληφτήκατε ότι χρειάζεται δουλειά σε βάθος παραιτηθήκατε». Τόνισε ότι η κυβέρνηση πόνταρε στα χρήματα που μοίρασε στα Μέσα Ενημέρωσης έτσι ώστε  «θα υπάρχει η πανδημία αλλά οι πολίτες δεν θα την βλέπουν στους δέκτες του τηλεοπτικούς» ή στα «sites που πήραν εκατομμύρια». Ως αποδεικτικό της αποτυχίας της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη που έως τώρα διαχειρίστηκαν το θέμα της πανδημίας έχουν αλλάξει.

Ειδική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην τοοθέτηση του Θάνου Πλεύρη στην θέση του υπουργού Υγείας σημειώνοντας πως «είναι γνωστές οι απόψεις του στο πολιτικό φάσμα, προέρχεται από τον χώρο της ακροδεξιάς αλλά και οι απόψεις του για τον εμβολιασμό». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «τον τοποθετήσατε εκεί για να κλείσετε το μάτι στο κίνημα των αντιεμβολιαστών και για να παρακάμψετε με μεγαλύτερη ευκολία τους επιστήμονες». Ειδικά για το θέμα αυτό αναρωτήθηκε «τι έγινε εκείνη η επιτροπή εμπειρογνωμόνων;».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα