Τσίπρας: Η αριστερά δημιουργεί συνθήκες εξόδου από την κρίση

Τσίπρας: Η αριστερά δημιουργεί συνθήκες εξόδου από την κρίση
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη 10 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πέρασμα σε νέα εποχή και χαρακτήρισε κρίσιμη την ανασυγκρότηση του κόμματος στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας

“Η αριστερά παρά τις δυσκολίες καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση. Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι ακόμα πιο αποτελεσματικά μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα”, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πέρασμα σε νέα εποχή και χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την ανασυγκρότηση του κόμματος.

“Η θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης και η αναμενόμενη θετική εξέλιξη στο στόχο ελάφρυνσης του χρέους θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα σε νέα εποχή για την ελληνική οικονομία κυρίως όμως για την ελληνική κοινωνία που τόσο έχει υποφέρει τα τελευταία έξι χρονια.

Αυτό το πέρασμα απαιτεί σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και όχι επανάπαυση. Η αριστερά παρά τις δυσκολίες καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση.

Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι ακόμα πιο αποτελεσματικά μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα. ΣΕ αυτή την κατεύθυνση το ζήτημα ανασυγκρότησης του κόμματος είναι κορυφαίο. Το αμέσως επόμενο διάστημα οφείλουμε να σχεδιάσουμε με τον πιο οργανωμένο τρόπο την πορεία προς το συνέδριο, την κομματική ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του κόμματος στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί” είπε ο κ.Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει τώρα να περάσει τον δεύτερο κάβο του επόμενου πακέτου μέτρων (κόφτης, ΦΠΑ, κόκκινα δάνεια) που αναμένεται να έρθει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή ώστε να ψηφιστεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαΐου, πριν το Eurogroup της 24ης Μαΐου, όπου η κυβέρνηση αναμένει την οριστική συμφωνία.

Μετά τη συμφωνία είχε μετατεθεί και το Συνέδριο, την πραγματοποίηση του οποίου κομματικές πηγές τοποθετούν χρονικά στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα