Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι σε βέρτιγκο – Ανικανότητα να διαχειριστούν εθνικά θέματα και προσφυγικό

Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι σε βέρτιγκο – Ανικανότητα να διαχειριστούν εθνικά θέματα και προσφυγικό
Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα πλαίσια της συνεδρίασης της ΚΟ. Τετάρτη 4/12/2019. (EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό. Τι τόνισε για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ιδιαίτερα επικριτικός για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο μεταναστευτικό κομμάτι ήταν ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έκανε λόγο για διγλωσσία και μη σοβαρή στάση.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα τόνισε: “Και βγαίνει ο υφυπουργός και μας παρουσιάζει μετά βαΐων και κλάδων τα περίφημα κλειστά κέντρα, λέγοντας ότι θα αντικατατήσουν τις υπάρχουσες δομές. Κλείνει η ντροπή της Μόρια μας έλεγαν. Και έρχεται η Ευρωπαία επίτροπος και τους τα γυρίζει πίσω. Τους λέει ότι είναι έξω από το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο τα κλειστά κέντρα. Και μετά επανέρχεται ο Χρυσοχοΐδης και της στέλνει επιστολή όπου της εξηγεί ότι τελικά δε θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές αλλά θα λειτουργούν παράλληλα. Με δυο λόγια ο Υπουργός Χρυσοχοίδης με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας οτι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα… Με συγχωρείτε, είναι κυβέρνηση αυτή; Ή μπάχαλο;

Η σχετική επιστολή της επιτρόπου

https://www.news247.gr/download/6317//397000/meta.pdf

Η απάντηση Χρυσοχοϊδη

https://www.news247.gr/download/5519//475000/xryso.pdf

Και όλα αυτά όταν μόλις πρόσφατα Πέτσας και Στεφανής έχουν αναφέρει ότι κλείνουν τις υπάρχουσες δομές και όλοι θα διαμένουν σε κλειστά κέντρα κράτησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version