Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο

Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο
ABonetti_2022

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει εφόρμηση στον πλούτο της χώρας και στάθηκε στις απευθείας αναθέσεις.

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Κόκκινο” ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί το δημόσιο πλούτο για να πλουτίσουν στελέχη της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια στοχευμένη κυβερνητική προσπάθεια για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέσα από την εφαρμογή ενός ελαστικού νομοθετικού πλαισίου για τις απευθείας αναθέσεις που έχουν φτάσει σε ύψος 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο. Νομίζει ότι παίζει σε άδειο γήπεδο καθώς είχε δεσμεύσει τα περισσότερα ΜΜΕ μέσω της λίστας Πέτσα της “ενημέρωσης 108”. Λειτουργούσαν και κυβερνούν λες και είναι ανέλεγκτοι. Κάνουν λεηλασία του δημόσιου πλούτου για τον πλουτισμό των στελεχών του κόμματος», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Πάτση ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά για σχέδιο και σήμερα βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε με εξαιρετική καθυστέρηση καθώς η δραστηριότητα του Ανδρέα Πάτση ήταν γνωστή τοις πάσι, αφού είχαν γίνει αποκαλυπτικά δημοσιεύματα καθώς και ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή εδώ και δύο χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε επίσης ότι ο Πάτσης είναι κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα. «Είναι δυνατόν να μην ξέρει τι δουλειά κάνει ο κουμπάρος του;».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ήταν μέχρι πρότινος συνέταιρος του Ανδρέα Πάτση ενώ με επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ ο γιός του ανέλαβε συντονιστής του κόμματος στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. «Στη χώρα υπάρχουν εκατοντάδες πάτσηδες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι αυξήθηκαν τα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος είναι πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα