Τσίπρας για Πολάκη: “Μετατρέπω την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης”

Τσίπρας για Πολάκη: “Μετατρέπω την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης”
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τόνισε ότι η πρόταση δυσπιστίας σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το γάντι που του πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή τη Μεγάλη Τρίτη.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη θα μετατραπεί σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. 

«Οποτεδήποτε η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής κατά μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψω την πρόταση αυτή σε πρόταση εμπιστοσύνης» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Βουλή κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επιχείρησε έναν σπάνιο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, μία μόλις μέρα μετά την δημόσια πρόσκλησή μου σε μία πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για όλα τα κρίσιμα θέματα». Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η ΝΔ δεν θα καταφέρει να ξεφύγει τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το πικρό ποτήρι θα το πιείτε».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Τζαβάρας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ταυτίζεται πλήρως μ’ έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δείξει το ύφος και το ήθος του, ιδιαίτερα στην υπόθεση του ζητήματος της επίθεσης στον Στέλιο Κυμπορόπουλο

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει πανικό», προκειμένου «να δραπετεύσει» από την πρόκληση για ένα debateμεταξύ των δύο. Ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «είναι προφανές ότι επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα», γι’ αυτό και θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη σε πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και «θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη, αλλά για τους πολλούς».

Ο Κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει γιατί θέλει να καταργήσει τα επιδόματα και το δώρο των Χριστουγέννων και να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο Novartis

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα έρθει στην Βουλή και θα απαντήσει γιατί θέλει να καταργήσει τα επιδόματα και το δώρο των Χριστουγέννων, γιατί θέλει να μειώσει κι όχι να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, γιατί θέλει να φέρει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, γιατί θέλει να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο Novartis και να δώσει απαντήσεις για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και για την οικονομία που βγαίνει από την κρίση. «Γι’ αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

«Το ύφος και το ήθος του καθενός μετριέται και με την εντιμότητά του»

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα που αναφέρθηκε επικριτικά για το ήθος του Π. Πολάκη, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι ως Σφακιανός το ύφος του Π. Πολάκη είναι «αψύ». Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το ύφος και το ήθος του καθενός μετριέται και με την εντιμότητά του» και πρόσθεσε ότι «ντροπή για την Δημοκρατία ήταν η διαφθορά, η διαπλοκή, τα θαλασσοδάνεια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα