Τσίπρας – Μοσκοβισί για την έξοδο στις αγορές

Τσίπρας – Μοσκοβισί για την έξοδο στις αγορές
Greek Prime Minister Alexis Tsipras, left, meets with European Commissioner for Economic and Financial Affairs Pierre Moscovici in Athens, on Tuesday, Nov. 3, 2015. Moscovici's talks with officials in Greece's leftwing government will focus on the progress of reforms demanded by the country's European creditors in return for a third multi-billion euro bailout. (AP Photo/Petros Giannakouris) AP

Μέρος των τακτικών συζητήσεων των δύο ανδρών η συνάντηση λέει η Κομισιόν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί σε πολύ θετικό κλίμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εγκαίρως.

Επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα έχει περάσει σε μία νέα φάση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, που εκφάζεται και στις τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Τονίστηκε ότι τώρα όλοι πρέπει να εργαστούν από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο. Κύριοι στόχοι είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα του european semester την Άνοιξη, να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και να καθοριστούν τα τελευταία βήματα πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές και τέλος να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Το ραντεβού των δύο ανανεώθηκε για τις 8 Φεβρουαρίου, οπότε ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

«Ο Επίτροπος Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις και τα επόμενα βήματα του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, μετά το πρόσφατο Eurogroup. Η συνάντηση αποτελεί μέρος των τακτικών συζητήσεων που έχουν οι δύο τους», σχολίασε στο news247 εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Πάντως, η Κομισιόν δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για την συνάντηση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Αν και θεωρείται «κάτι παραπάνω από σίγουρο» ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο αφού όλοι υποθέτουν ότι οι επαφές θα έχουν βασικό θέμα το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, η Επιτροπή δεν θα προχωρήσει σε κάποια δήλωση αν δεν υπάρξουν επίσημες τοποθετήσεις για το θέμα.

AP Photo/Petros Giannakouris

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα