Τσίπρας: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών των εμβολίων

Τσίπρας: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών των εμβολίων
Ο Αλέξης Τσίπρας 2021 Petros Giannakouris/AP

Μετά από επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του ΠΟΥ ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε ότι ο Οργανισμός στηρίζει την πρωτοβουλία για τις πατέντες του εμβολίου.

Για το περιεχόμενο της επικοινωνίας που είχε με τον επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά, έγραψε τα εξής: “Επικοινώνησα σήμερα τηλεφωνικά με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Dr. Tedros Adhanom. Μιλήσαμε για την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διαχειριστεί το εμβόλιο ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό. Εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία του εμβολιασμού και για το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιριών.

Ο Dr. Tedros Adhanom τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών, για να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται. Συμφωνήσαμε ότι σε αυτήν τη βάση, η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με τον ΠΟΥ για να στηρίξει πιο αποτελεσματικά την πρωτοβουλία COVAX για ισότιμη και καθολική πρόσβαση στα εμβόλια.

Επικοινώνησα σήμερα τηλεφωνικά με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Dr. Tedros Adhanom. Μιλήσαμε για την ανάγκη η διεθνής…

Δημοσιεύτηκε από
Alexis Tsipras στις 
Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα