Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι φιλελεύθερος, είναι συντηρητικός και λαϊκιστής

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι φιλελεύθερος, είναι συντηρητικός και λαϊκιστής
Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας και άλλες διατάξεις" την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι με τη στάση του στο νομοσχέδιο για την αναδοχή φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες και τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να αγνοεί το πολιτικό κόστος με όραμα ισότητα, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη

Σκληρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταλογίζοντάς του ότι με την στάση του κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια αποδεικνύει ότι τελικά δεν είναι φιλελεύθερος του κέντρου αλλά συντηρητικός λαϊκιστής.

«Με στεναχώρια θα το πω αλλά η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη μπορεί να μας παραδώσει σήμερα ένα μάθημα για το ποιος είναι λαϊκιστής, ποίος λογαριάζει το πολιτικό κόστος και ποιος είναι φιλελεύθερος πραγματικά, με την κοινωνική διάσταση του όρου» είπε και ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας: «Κάνει τα πράγματα πιο καθαρά. Δεν είναι του φιλελεύθερου κέντρου ο κ. Μητσοτάκης. Είναι βαθιά συντηρητικός και φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες αλλά και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό» ανέφερε.

Ταυτόχρονα, όμως άσκησε κριτική και στα κόμματα και τους βουλευτές που αντιδρούν στη ρύθμιση για μικροκομματικούς λόγους. «Δεν χωράνε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ποια σκοπιμότητα μπορεί να ωθήσει ορισμένους να πουν όχι στην φροντίδα και την αγάπη στα παιδιά;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Μύδροι του πρωθυπουργού κατά των Χρυσαυγιτών για δήθεν πατριωτισμό

Ο πρωθυπουργός διαχώρισε, πάντως, τους βουλευτές του δημοκρατικού τόξου που λένε όχι στη διάταξη από τους χρυσαυγίτες. «Μια μερίδα βουλευτών αρέσκεται στο να αναπαράγει στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα, αναχρονιστικά εν πολλοίς και με υποκρισία» είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στη συνέχεια με σφοδρότητα στους νοσταλγούς του ναζισμού. «Μια άλλη μερίδα τρέφεται όχι από την αγάπη αλλά από το μίσος για τον ξένο, το μίσος για τον διαφορετικό. Ακόμη και η υποτιθέμενη αγάπη τους προς την πατρίδα είναι φαλκιδευμένη. Την αγάπη προς την πατρίδα δεν μπορείς να τη στηρίζεις στο μίσος. Τρέφουν και τρέφονται από το μίσος» είπε φωτογραφίζοντας τους νοσταλγούς του ναζισμού.

Μεγάλη κοινωνική τομή το νομοσχέδιο για την αναδοχή και υιοθεσία

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία αποτελεί μεγάλη θεσμική τομή. «Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα» είπε και τόνισε ότι «κακώς εστιάστηκε» η δημόσια συζήτηση στο άρθρο 8 για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν το θεωρώ ασήμαντο όμως το μεγάλο θέμα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που μεγαλώνουν στα ιδρύματα» είπε και μίλησε για παιδιά ενός κατώτερου θεού που μέχρι τώρα ήταν αόρατα αλλά δεν πρέπει να στερηθούν για πάντα ένα σπίτι και μια οικογένεια τη στιγμή μάλιστα που πολλοί άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν αγάπη ως ανάδοχοι ή θετοί γονείς

Έκανε, μάλιστα, λόγο για δύο μεγάλες τομές του νομοσχεδίου. Πρώτον, δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος με τα στοιχειά κάθε παιδιού και πλέον η πολιτεία θα γνωρίζει πόσα είναι και ποια είναι τα παιδιά αυτά. Δεύτερον λαμβάνονται μέτρα για να πάψει η πολυετής ψυχοφθόρα αναμονή για τους γονείς που σήμερα φτάνει και τα 6 χρόνια μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ξεκαθάρισε δε ότι πλέον το μέγιστο διάστημα αναμονής θα είναι  8 έως 12 μήνες για αναδοχή και υιοθεσία. Στην υιοθεσία, πάντως, θα εκκρεμεί μόνον η δικάσιμος. «Θα σταματήσει το βασανιστήριο για υποψήφιους γονείς και παιδιά» διαβεβαίωσε.

Αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα της ισότητας, της προόδου, της Δικαιοσύνης

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, με αφορμή το νομοσχέδιο, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αγνοεί το πολιτικό κόστος όπως έκανε με το νόμο για την ιθαγένεια «πάλι με το βλέμμα στραμμένο στα χιλιάδες παιδιά» μέχρι την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. «Οραματιζόμαστε την Ελλάδα της προόδου και της δικαιοσύνης σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Δεν θα μας σταματήσει κανείς σε αυτή την προσπάθεια» κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα