Τσίπρας: Ψάχνουμε ημερομηνία για εκλογές τον Οκτώβρη του 2019

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπα, στο Μέγαρο Μαξίμου
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπα, στο Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI

Στο τέλος της τετραετίας θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η ψηφοφορία για να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή θα γίνει "στην ώρα της".

Τις ευχές του για υγεία και όλα τα καλά για τη νέα χρόνια έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της εορταστικής εκδήλωσης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών και επανέλαβε ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας, τον Οκτώβρη του 2019. «Ψάχνουμε ημερομηνία τον Οκτώβρη για εκλογές», είπε χαρακτηριστηκά.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να έρθει νωρίτερα από τον Μάρτιο προς κύρωση στην ελληνική Βουλή και τόνισε « η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της, δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

ADVERTISING

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για όσα γράφονται αναφορικά με την καθυστέρηση της ψήφισης του πρωτοκόλλου ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ και χαρακτήρισε ανοησίες τα όσα γράφονται. Όπως σημείωσε η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κύρωση του πρωτοκόλλου θα έχει διαφορά λίγων ημερών για τεχνικούς λόγους.

Για το εάν υπάρχει ανησυχία για την ψήφιση της Συμφωνίας, ο πρωθυπουργός αστειευόμενος είπε στους δημοσιογράφους «σας βλέπω να ανησυχείτε πολύ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» με τους δημοσιογράφους να σημειώνουν πως ο κ. Καμμένος είναι εκείνος που δείχνει να ανησυχεί.

«Ούτε εκείνος ανησυχεί. Το έχει πάρει απόφαση» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι η χώρα τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί εκ νέου οικονομική στήριξη, ο πρωθυπουργός του ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Όσον αφορά το ταξίδι του στην Κωνσταντινoύπολη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, απάντησε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κάλαντα στην είσοδο του Μαξίμου και χορός με παιδιά για τον Αλέξη Τσίπρα

Το Ποτάμι ψηφίζει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών

Παυλόπουλος για το νέο έτος: Η αρραγής ενότητά μας θεμέλιο της εθνικής μας δημιουργίας

SHARE:

24Media Network