Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS 24/7: Δε γίνεται βασική αντίληψη να είναι η ανάπτυξη με κάθε κόστος

Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS 24/7: Δε γίνεται βασική αντίληψη να είναι η ανάπτυξη με κάθε κόστος
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Για κλιματική κρίση και όχι κλιματική αλλαγή έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας άμεσα την απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Να αποσυρθεί ο περιβαλλοντοκτόνος νόμος Χατζηδάκη στον οποίο αντιτάχθηκαν όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και να προκύψει από ουσιαστική διακομματική συνεννόηση ένας νέος κλιματικός νόμος. Αυτή την επισήμανση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στο ερώτημα του NEWS 24/7 για το θέμα της κλιματικής αλλαγής που ανακύπτει ως κομβικό παράλληλα με τις πυρκαγιές που καίνε την χώρα.

Η ερώτηση που απεύθυνε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το NEWS 24/7 είχε ως εξής: “Από την πλευρά της κυβέρνησης, το ακούσαμε και χθες στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, προβάλλεται το επιχείρημα ότι το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ μεγάλο για να αντιμετωπιστεί από μία οποιαδήποτε εθνική κυβέρνηση. Μια επιχειρηματολογία δηλαδή ανάλογη με αυτή που χρησιμοποιείται για τον Covid-19, για την πανδημία. Πολύ μεγάλο πρόβλημα, παγκόσμιο πώς να το αντιμετωπίζει μια κυβέρνηση. Ποιο είναι το σχόλιο σας πάνω σε αυτό με δεδομένο ότι είναι ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση ζητά την συναίνεσή σας”.

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας  τονισε μεταξύ άλλων πως “βρισκόμαστε σε μία περίοδο κλιματικής κρίσης. εν μπορεί όμως αυτό να αποτελεί την διαρκή δικαιολογία” τονίζοντας πως πρέπει “να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση των συνεπειών της”. Σημείωσε επίσης ότι πρέπει  “τα ζητήματα της κλιματικής κρίσης να βρεθούν σε πρώτη προτεραιότητα στην πολιτική μας ατζέντα”. Απευθύνθηκε όμως στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι  “δεν γίνεται να μιλάει για πράσινη μετάβαση και φιλοπεριββαλοντική αντίληψη ο κ.Μητσοτάκης και να ψηφίζει σε σύγκρουση και σε αντίθεση με όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και την κοινωνία των πολιτών έναν περιβαλλοντοκτόνο νόμο ο κ.Χατζηδάκης και ο ίδιος” όπως επίσης “δεν γίνεται η βασική αντίληψη να είναι: Ανάπτυξη με κάθε κόστος”. Ζήτησε “να αποσυρθεί αυτός ο νόμος” που μεταξύ άλλων προβλέπει “οικοδόμηση ακόμη και στις περιοχές Νatura” και “να κάτσουμε όλα τα κόμματα, οι φορείς, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, όπου κριθεί σκόπιμο για να εκπονήσουμε από κοινού έναν ουσιαστικό κλιματικό νόμο τον οποίο έχει εξαγγείλλει η κυβέρνηση αλλά δεν έχουμε δει ακόμη ουσιαστική διαβούλευση”.

Δείτε την ερώτηση του NEWS 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα