Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS 24/7: “Το μόνο που μένει είναι να υπουργοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης τον Μπογδάνο”

Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS 24/7: “Το μόνο που μένει είναι να υπουργοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης τον Μπογδάνο”
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από την 85η ΔΕΘ MotionTeam

Για γραμμάτια, που ξεπληρώνει ο πρωθυπουργός στην ακροδεξιά έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του NEWS 24/7 στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, σχετικά με το πώς έχει εξελιχθεί σήμερα η φυσιογνωμία της ΝΔ.

«Είναι οξύμωρο ο πρωθυπουργός να μιλά διαρκώς για το πολιτικό κέντρο και να έχει υπουργοποιήσει τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει πολλά ακόμα να περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη πέραν της υπουργοποίησης πιθανώς του κ. Μπογδάνου» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του NEWS 24/7 και του Γεράσιμου Λιβιτσάνου στην συνέντευξη Τύπου της 85ης ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ερωτηθείς από τον Γεράσιμο Λιβιτσάνο για το εάν αλλάζει σταδιακά η φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας μετά την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη αλλά και τη στήριξη στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ιδίως από την στιγμή που η ηγεσία της δηλώνει ότι έχει αναφορά στον χώρο του κέντρου, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το οποίο αποτέλεσε ίσως ένα σημαντικό εκλογικό πλεονέκτημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι κατάφερε δηλαδή να διεμβολίσει τον χώρο της Ακροδεξιάς. Και ακολουθώντας μια ανορθολογική στάση σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και με έναν ιδιαίτερα οξύ και λαϊκιστικό λόγο και θέση σε κρίσιμα θέματα – ήταν ο μοναδικός πολιτικός στη σύγχρονη ιστορία που κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι ευθύνεται για μια τραγωδία, το Μάτι, κανένας άλλος δεν το έκανε αυτό σε αντίστοιχες τραγωδίες – κατάφερε λοιπόν να διεμβολίσει τον χώρο της ακροδεξιάς και να δημιουργήσει μια ευρύτερη αν θέλετε πλατφόρμα-δεξαμενή ψηφοφόρων. μια πολυσυλλεκτικότητα ίσως, ας μιλήσω με αυτόν τον όρο. Όμως αυτό που τότε τον Ιούλιο του 2019 ήταν πλεονέκτημα, σήμερα είναι μειονέκτημα του κ. Μητσοτάκη διότι είναι αναγκασμένος να πατά σε δύο βάρκες. Και ξέρετε, όταν η θάλασσα είναι γαλήνια, μπορείς να το κάνεις αυτό. Όταν όμως έρχονται φουρτούνες, δεν είναι εύκολο, πέφτεις μέσα στη θάλασσα.»

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στην υπουργοποίηση του κ. Πλεύρη και προχώρησε σε μια σκιαγράφησή του. Χαρακτηριστικά είπε: «Κατά την άποψή μου, η επιλογή Πλεύρη για τη θέση του υπουργού Υγείας, ενός ανθρώπου, ο οποίος:

– Είναι γνωστός και για τις αντισημιτικές και ρατσιστικές του απόψεις. Δεν άλλαξε φαντάζομαι άποψη για να γίνει υπουργός, απλά κρύβει αυτές τις απόψεις προκειμένου να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση.

– Είχε ταχθεί σε προηγούμενη περίοδο αναφανδόν με το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Είχε ταχθεί εναντίον των εμβολίων στην περίπτωση του H1N1.

– Είχε ταχθεί με σθένος και με δυναμισμό απέναντι στις Αφρικανές, οροθετικές γυναίκες, όπου μιλούσε για την ανάγκη να τις αποπέμψουμε από τη χώρα.

– Μιλούσε δημόσια για την ανάγκη να χυθεί αίμα στα σύνορα εάν θέλουμε να διατηρήσουμε “καθαρή” τη χώρα, την πατρίδα. Και πρόσφατα τώρα, για να μην πιάσω όλο το παρελθόν, αυτός που λίγους μήνες πριν, είχε βγει δημόσια και είχε πει ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες για να εμβολιαστούν, έγινε υπουργός υγείας την πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας.

Είναι απολύτως προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει σε αυτόν τον χώρο που συνυπάρχει στο εσωτερικό του κόμματός του, προφανώς με πολιτικούς που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Κατά τη γνώμη μου όμως αυτό είναι ανησυχητικό για την πολιτική ζωή του τόπου.»

Για τον Μπογδάνο και τα νήπια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε επίσης ανησυχητικό για την πολιτική ζωή του τόπου ότι ο πρωθυπουργός δεν βρήκε μία λέξη για να αποδοκιμάσει την αθλιότητα Μπογδάνου: «Διότι το να δημοσιοποιείς τα ονόματα νηπίων σε νηπιαγωγεία της χώρας, αραβικής καταγωγής, στοχοποιώντας τα νήπια, αυτό είναι αθλιότητα. Και ακόμα μεγαλύτερη αθλιότητα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν βρήκε μια κουβέντα να πει, αλλά την ίδια στιγμή σε ένα κρεσέντο υποκρισίας μάς παρουσίασε την πολιτογράφηση του Αντετοκούνμπο. Και την πολιτογράφηση του Αντετοκούνμπο, η οποία είχε γίνει μία εβδομάδα πριν τυπικά, έσπευσε να την κάνει την ίδια μέρα (που δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για τον Μπογδάνο) μαζί με τον υπουργό του, τον κ. Βορίδη, ο οποίος είχε φροντίσει όλο το προηγούμενο διάστημα να φέρει στην πραγματικότητα διατάξεις νομοθετικές, που καθιστούν αδύνατη την πολιτογράφηση οποιουδήποτε άλλου σαν τον Αντετοκούνμπο, που δεν είναι όμως Αντετοκούνμπο. Διότι ακόμα και εγώ να πάω να δώσω συνέντευξη για πολιτογράφηση, έτσι όπως έχουν γίνει, μάλλον θα κοπώ» τόνισε.

«Αυτή είναι σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το πρόσωπο του Ιανού. Ένα πρόσωπο που στην πράξη με τις πολιτικές της χαϊδεύει τα αυτιά της Ακροδεξιάς, για να ψαρεύει στα θολά νερά τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και από την άλλη με το πρόσωπο του μοντέρνου, του ευρωπαίου, του Κεντρώου πολιτικού» κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα