Τσίπρας: Σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σχολίασε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ανοίγει ο δρόμος της ελεύθερης πρόσβασης για 10 χιλιάδες παιδιά, ενώ για τους υπόλοιπους ενισχύεται η κριτική γνώση έναντι της παπαγαλίας

Για αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και εξορθολογισμό του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στις πανελλήνιες.

"Η παρουσίαση του νέου συστήματος εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση από τον Υπουργό Παιδείας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και τον εξορθολογισμό των εισαγωγικών εξετάσεων.

ADVERTISING

Για περίπου 10.000 μαθητές ανοίγει ο δρόμος της ελεύθερης πρόσβασης σε αναβαθμισμένα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για τους υπόλοιπους, ενισχύεται η κριτική γνώση έναντι της παπαγαλίας, το σχολείο παύει να είναι πάρεργο, χάσιμο χρόνου και εξεταστικός προθάλαμος", έγραψε ειδικότερα ο πρωθυπουργός στο facebook, παραθέτοντας τις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παιδεία, Αλέξης Τσίπρας, Υπουργείο Παιδείας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανελλήνιες: Έρχονται σχολές ελεύθερης πρόσβασης - Τι αλλάζει στις εξετάσεις για το απολυτήριο

ΚΚΕ: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το λύκειο θέτουν εμπόδια και διλήμματα σε νέα παιδιά

SHARE:

24Media Network