Τσίπρας: “Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν, χωρίς καμία ιδιαίτερη προετοιμασία”

Τσίπρας: “Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν, χωρίς καμία ιδιαίτερη προετοιμασία”

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε "να παίξει το παιχνίδι του αναρμόδιου, της ατομικής ευθύνης και της συλλογικής ενοχοποίησης"

«Η σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα δε μοιάζει με καμία άλλη. Παρόλα αυτά τα σχολεία ανοίγουν και είναι όλα όπως ακριβώς ήταν όταν έκλεισαν», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν έκανε «καμία ιδιαίτερη προετοιμασία για να αντιμετωπισθεί η νέα πραγματικότητα».

Με δήλωση του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε «να παίξει το παιχνίδι του αναρμόδιου, της ατομικής ευθύνης και της συλλογικής ενοχοποίησης». Εκφράζει τη βεβαιότητα του ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες και καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να «μην κάνουν το χατίρι» και να «διαψεύσουν» ένα σύστημα «που αδιαφορεί για τις συνέπειες και το μόνο που θέλει είναι να επιρρίψει την ευθύνη στη νέα γενιά».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι δεν έγιναν «ούτε προσλήψεις περισσότερων εκπαιδευτικών, ούτε καθαριστών και καθαριστριών για να απολυμαίνουν τακτικά τις αίθουσες. Αντ΄ αυτού, στο δημοτικό αυξάνεται αντί να μειώνεται ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τάξη. Και τα πρωτάκια μας φέτος θα είναι σε τάξεις των 27 παιδιών αντί των 22». Τονίζει ότι το αίτημα να μοιραστούν οι τάξεις στα δύο, «είναι απολύτως λογικό στις συνθήκες της πανδημίας, προκειμένου να διεξαχθεί ασφαλέστερα και ομαλότερα η φετινή σχολική χρονιά» και πως όμως «απαιτεί προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και περισσότερων αναπληρωτών και όχι 20.000 λιγότερων από ό,τι πέρυσι». Επισημαίνει ότι επίσης αυτό «απαιτεί περισσότερες δαπάνες για να αγοραστεί εξοπλισμός και να καλυφθούν οι ανάγκες σε υποδομές, οι ανάγκες της καθαριότητας και της απολύμανσης, ακριβώς όπως κάνουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

«Δυστυχώς όμως», σχολιάζει, «η κυβέρνηση έχει επιλέξει να παίξει το παιχνίδι του αναρμόδιου. Το παιχνίδι της ατομικής ευθύνης και της συλλογικής ενοχοποίησης. Αν έχεις μάσκα και παγούρι, η ευθύνη δική σου». Ωστόσο, υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η υγεία των παιδιών μας, η δημόσια υγεία αλλά και οι συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι πολύ σημαντικότερο ζήτημα από το ποιος τελικά θα αναλάβει την ευθύνη» και «παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, είμαι βέβαιος ότι οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς θα κάνουν φέτος ό,τι περνά από το χέρι τους για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα και τις δυσκολίες».

Ο κ. Τσίπρας εύχεται «καλή δύναμη» σε όλους και όλες, ιδιαίτερα όμως στους μαθητές και τις μαθήτριες. «Απέναντι σε ένα σύστημα που αδιαφορεί για τις συνέπειες και το μόνο που θέλει είναι να επιρρίψει την ευθύνη στη νέα γενιά, μη τους κάνετε το χατίρι. Διαψεύστε τους», λέει απευθυνόμενος σε εκείνους για να καταλήξει: «Με σεβασμό στην υγεία και τη ζωή του καθενός και της καθεμιάς, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τον ιό μακριά από τα σχολεία και τα σπίτια μας. Και να το ξέρετε, αυτή θα είναι μια μεγάλη νίκη της γενιάς σας».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα