Τσοβόλας για Novartis: Στη δικογραφία αναφέρεται το όνομα πολιτικού προσώπου

Δημήτρης Τσοβόλας
Δημήτρης Τσοβόλας EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Τσοβόλας επιβεβαίωσε πως αναφέρεται στη δικογραφία το όνομα του πολιτικού, που έδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό του οι αμερικανικές αρχές στους Έλληνες εισαγγελείς.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι στην δικογραφία με τις καταγγελίες για σκευωρία στην υπόθεση Novartis υπάρχει το όνομα πολιτικού προσώπου του οποίου τον τραπεζικό λογαριασμό έδωσαν οι αμερικανικές αρχές στην συνάντηση με τους Έλληνες εισαγγελείς στην Βιέννη.

Σε ερώτηση αν αναφέρεται στη δικογραφία το όνομα του πολιτικού, που πρόσφεραν τον τραπεζικό λογαριασμό του οι αμερικανικές αρχές στους Έλληνες εισαγγελείς ο Δημήτρης Τσοβόλας απάντησε: «Μάλιστα αναφέρεται το όνομα. Αναφέρεται από τον ίδιο. Δεν αναφέρεται ποιο πρόσωπο κλπ.»

Για το αίτημα που κατέθεσε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς που τον κατηγορούν, ο Δημήτρης Τσοβόλας εξήγησε ότι είναι στην κρίση της επιτροπής αν θα το κάνει δεκτό. «Αν θες να αναζητήσεις την αλήθεια πρέπει να ικανοποιεί τέτοια αιτήματα. Μέχρι τώρα έτσι προβλέπει το δίκαιο και στους πολίτες τους απλούς και την Βουλή», τόνισε ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Και συνέχισε: «Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει μήνυση στον κ. Παπαγγελόπουλο. Ως μηνυτής ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να καλέσει τον μηνυτή του. Εγώ ενεργώ και ως δικηγόρος κατά κύριο λόγο νομικά και ως πολίτης. Γιατί δεν μπορεί να μην ασκεί τα δικαιώματα ο όποιος εμφανιζόμενος ύποπτος όταν γίνεται μήνυση από κάποιον».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Novartis: Στον Άρειο Πάγο ο Μιχάλης Καλογήρου

Γεωργιάδης: Τσίπρας και Πολάκης μπορεί να χρηματίστηκαν - Την αποπομπή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Novartis: "Όχι" στην αίτηση εξαίρεσης της Ελένης Τουλουπάκη

Σκάνδαλο Novartis: Φρουζής και Μανιαδάκης οι δύο πρώτοι που θα καταθέσουν στην επιτροπή της Βουλής

SHARE: