Τζανακόπουλος: Έγκλημα κατά της εργατικής τάξης στη Δυτική Αττική

Τζανακόπουλος: Έγκλημα κατά της εργατικής τάξης στη Δυτική Αττική
O Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε να αφήσει το ΕΣΥ στην τύχη του, να αφήσει ανεξέλεγκτους τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και να αδιαφορήσει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Για «πλήρη αποτυχία» της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών που αυτή φέρνει, μιλά ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στη «RealNews της Κυριακής».

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Δυτική Αττική, κάνει λόγο για «έγκλημα που τελέστηκε κατά της εργατικής τάξης», καθώς «εκεί λειτουργεί η μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας, την οποία η κυβέρνηση από επιλογή άφησε πλήρως ανεξέλεγκτη και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους».

«Είμαστε η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την υγειονομική και οικονομική διαχείριση της πανδημίας σύμφωνα με το Bloomberg, με τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδημάτων σύμφωνα με τη Eurostat και αναμένεται να έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος, θέτοντας το ερώτημα: «Αν δεν είναι αυτός ο ορισμός της πολιτικής αποτυχίας τι είναι αλήθεια;». Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε να αφήσει το ΕΣΥ στην τύχη του, να μην προχωρήσει σε μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ, να αφήσει ανεξέλεγκτους τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, να αδιαφορήσει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο κ. Τζανακόπουλος εκτιμά ότι «ένα τρίτο κύμα είναι μάλλον αναπόφευκτο καθώς η κυβέρνηση ούτε αυτή τη φορά προετοίμασε τον κρατικό μηχανισμό, τις δομές του κοινωνικού κράτους και τις αρμόδιες υπηρεσίες για αυτό το πιθανότατο ενδεχόμενο».

“Ο δικός μας Θάνος”, ένα ντοκιμαντέρ του NEWS247 για τον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, μέσα από τα μάτια και την ψυχή 20 δικών του ανθρώπων. Τραγουδοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτικοί, μουσικοί, περιγράφουν, θυμούνται, ζωγραφίζουν με λόγια και ψυχή, το πορτραίτο του Θάνου. Έρχεται την Δευτέρα 28/12 στο NEWS247.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζει πως η μη στήριξη των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη διάρκεια του lockdown, είναι αποτέλεσμα των ιδεολογικών επιλογών της ΝΔ. Στον αντίποδα τονίζει ότι «χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη στροφή στην οικονομική πολιτική», με «μετατροπή της επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών, καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος, έκτακτο κοινωνικό εισόδημα για να καλυφθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες», ώστε «να αποφύγουμε μια νέα ανθρωπιστική κρίση που είναι προ των πυλών αν δεν είναι ήδη εδώ».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα