Τζανακόπουλος: Να γίνει μαζική συνταγράφηση μοριάκων τεστ κορονοϊού

Τζανακόπουλος: Να γίνει μαζική συνταγράφηση μοριάκων τεστ κορονοϊού
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Eurokinissi

Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία ακριβώς στις ίδιες συνθήκες που ήταν όταν τα έκλεισε, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ζήτησε μαζική δωρεάν συνταγογράφηση μοριακών τεστ.

«Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία στις ίδιες ακριβώς συνθήκες που βρίσκονταν όταν τα έκλεισε τις προηγούμενες φορές», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον ΑΝΤ1, κατηγορώντας την ειδικότερα ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να ενισχύσει το εκπαιδευτικό προσωπικό, να μειώσει τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες, να εγγυηθεί την ασφάλεια των μαθητών».

Αναφερθείς στα self test, σημείωσε ότι αυτά «μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο ως επικουρικό μέσο και όχι ως κύριο μέσο για την ιχνηλάτηση της πανδημίας» και πως «η αξιοπιστία τους, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, είναι αρκετά μειωμένη», ενώ χαρακτήρισε «ύποπτη» τη διαδικασία της προμήθειάς τους. Τόνισε ότι «θα έπρεπε να συνταγογραφούνται, δωρεάν και μαζικά, μοριακά τεστ», καθώς «αυτήν τη στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος της δημιουργίας μίας νέας εστίας υπερμετάδοσης σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση για την πανδημία στη χώρα μας».

Ο Δημήτρης  Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι κάθε κίνηση ανοίγματος δραστηριοτήτων, στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, «έχει τεράστια επικινδυνότητα, όταν η ΝΔ δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πραγματική ιχνηλάτηση της πανδημίας μέσω δωρεάν συνταγογράφησης των μοριακών τεστ».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε για «τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την όλη κατάσταση της πανδημίας». Ανέφερε, ειδικότερα, ότι υπουργοί προανήγγειλλαν αποφάσεις της επιστημονικής επιτροπής πριν αυτή συνεδριάσει, για να υποστηρίξει «πρόκειται για ξεκάθαρη μετάθεση της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης στους επιστήμονες». «Η επιτροπή γίνεται ο “αρμός” μέσω του οποίου μεταβιβάζονται πολιτικές αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «αν δει κανείς τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με το δεύτερο κύμα της πανδημίας στις ευρωπαϊκές χώρες, έχουμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων σε σχέση με όσους νοσούν, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης». Γεγονός «που δείχνει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», πρόσθεσε. «Αυτήν τη στιγμή έχουμε 780 διασωληνωμένους, από τους οποίους τουλάχιστον οι 150 βρίσκονται εκτός ΜΕΘ», κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα