Τζανακόπουλος: Η ΝΔ δεν παίρνει σαφή θέση στην προφυλάκιση Παπαντωνίου -Είναι ταυτισμένη με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ

O κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος
O κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της κυβέρνησης από τον υπουργό Άμυνας.

Να πάρει θέση για την υπόθεση Παπαντωνίου κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην εκπομπή FOCUS στην ΕΡΤ1 και την κατηγόρησε ότι θέλει να εκτρέψει τη συζήτηση με αφορμή δηλώσεις περί υποτιθέμενης χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Τζόρτζ Σόρος. Το θέμα έχει λήξει μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο κ. Καμμένος διέψευσε σήμερα ότι ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση ή κάποιο μέλος της έχει χρηματιστεί από τον Τζορτζ Σορος, υπογραμμίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία εστιάζει σε αυτή την παραφιλολογία προκειμένου να εκτρέψει τη συζήτηση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Να πάρει θέση η ΝΔ για τον Παπαντωνίου

«Η ΝΔ δεν παίρνει σαφή θέση στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού, γιατί είναι ταυτισμένη με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ. Συγκροτούσαν και συγκροτούν έναν ενιαίο χώρο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η απόλυτη τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα, αυτή της ΝΔ αποτελεί την απόλυτη ντροπή, θράσος από ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς των τελευταίων 20 ετών». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η λάσπη δεν μπορεί να συμφηφιστεί ούτε με δικαστικές έρευνες ούτε με αποφάσεις. Εστίες διαφθοράς στη σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να βρείτε», είπε.

Η λάσπη δεν μπορεί να συμφηφιστεί ούτε με δικαστικές έρευνες ούτε με αποφάσεις

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι κλειστές και απόρρητες και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μεταφέρει διαλόγους, ωστόσο ανέφερε ότι υπήρξε πολιτική διαφωνία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, τόνισε με έμφαση ότι στο υπουργικό ο Πρωθυπουργός έθεσε τα σαφή όρια της κυβέρνησης και τα δικά του, ώστε να διασφαλίσει ότι κανείς δεν πρόκειται να συμπλεύσει με τη ΝΔ και την άκρα δεξιά.

Μόνο ο πρωθυπουργός γνωρίζει το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά

Ερωτηθείς για την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά, είπε πως δεν την έχει διαβάσει και ο μόνος που γνωρίζει το περιεχόμενό της είναι ο Πρωθυπουργός. Ωστόσο, όπως είπε, τόσο ο πρωθυπουργός σέβεται απόλυτα τον κ. Κοτζιά, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, και ήταν πρωταγωνιστής στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Για το θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι πρόκειται για μια ορθότατη πολιτική επιλογή και πως οι αντιδράσεις της τουρκικής πλευράς είναι ακατανόητες στον βαθμό που μιλάμε για την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Πρόσθεσε δε ότι η νομοθετική διαδικασία για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, τεχνικά είναι πιο γρήγορη και δίνει την ευκαιρία να έχουμε ευρύτερες συναινέσεις και να τοποθετηθούν σχετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση, σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως δεν υπάρχει κριτική του πρωθυπουργού στους χειρισμούς του πρώην ΥΠΕΞ για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης. Υπάρχει σαφής δέσμευση για το θέμα και θα προχωρήσουμε σύντομα στην υλοποίηση, συμπλήρωσε.


Πηγή: 

ΕΡΤ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημήτρης Τζανακόπουλος, Καμμένος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολιτική θύελλα με ανακοινώσεις, διαψεύσεις, Σόρος και τα "ορφανά του Σημίτη"

SHARE:

24Media Network