Τζιτζικώστας για Παυλόπουλο: "Ως Έλληνας θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ"

Ο Προκόπης Παυλόπουλος
Ο Προκόπης Παυλόπουλος EUROKINISSI

Τον ρόλο του Προκόπη Παυλόπουλου για την παραμονή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό της δρόμο εξήρε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τον ρόλο και την συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου το 2015, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στον ευρωπαϊκό της δρόμο, εξήρε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών κ. Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την συνάντησή του με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπενθύμισε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια εποχή και σε μια συγκυρία πολύ κρίσιμη τόσο για εμάς όσο και για την ίδια την Ευρώπη και απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο δήλωσε «θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ ως Έλληνας, για τον ρόλο που διαδραματίσατε και για την συμβολή σας, το 2015, προκειμένου η χώρα μας να μείνει σ΄αυτόν τον ευρωπαϊκό δρόμο, για να μπορούμε τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσουμε, ως χώρα, στην Ευρώπη, στο μέλλον της Ευρώπης».

ADVERTISING

Μάλιστα, τόνισε ότι τίποτα από όλα αυτά τα οποία σχεδιάζονται σήμερα «δε θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν τότε πριν από μερικά χρόνια δεν είχατε σταθεί όρθιος για να κρατήσετε τη χώρα μας στην ευρωπαϊκή της πορεία. Αυτό είναι κάτι το οποίο σας πιστώνεται από όλους τους Έλληνες, ακολουθώντας την παρακαταθήκη του μεγάλου Εθνάρχη μας Κωνσταντίνου Καραμανλή που οραματίστηκε αυτή την ευρωπαϊκή πορεία για τη χώρα μας».

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «η μάχη που θα δώσουμε τα επόμενα χρόνια, και ως Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να ενδυναμώσουμε τον ρόλο και τον λόγο των Περιφερειών και των Δήμων στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει η Ευρώπη να έλθει πιο κοντά στους πολίτες, και οι πολίτες πιο κοντά στην Ευρώπη. Αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να δούμε, και αυτό είμαι αποφασισμένος να το κάνω, πως η Ελλάδα θα μπορέσει μέσα σ΄αυτό το μέλλον που έρχεται, να οικοδομήσει μια ακόμη καλύτερη και πιο στενή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επισήμανε, επίσης, ότι σε μια εποχή που αυξάνονται οι ευρωσκεπτικιστικές φωνές σε όλη την Ευρώπη, η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη. «Αλλά μια Ευρώπη που θ΄ακούει τους πολίτες, που θ΄αφουγκράζεται τα ζητήματα, που θα είναι κοντά στις τοπικές κοινωνίες. Αυτός είναι ο ρόλος που καλούμαστε να διαδραματίσουμε και νομίζω ότι είναι τεράστια ευκαιρία για τη χώρα μας το γεγονός ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, την Προεδρία αυτού του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργάνου την κατέχει η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η εκλογή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, αποτελεί τιμή για την Ελλάδα και τόνισε ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η εκλογή του ήταν ομόφωνη. Ακολούθως αναφέρθηκε στην εμπειρία και στο όραμα του κ. Τζιτζικώστα, τονίζοντας ότι συμβαδίζει με αυτά τα οποία πρέπει να υπηρετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «Η Ευρώπη των Περιφερειών είναι η πιο κατάλληλη, πέρα από σκοπιμότητες πολιτικές και άλλες που υπάρχουν σε άλλα επίπεδα, να υπηρετήσει το μεγάλο Ευρωπαϊκό Όραμα, το όραμα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, το όραμα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Το οποίο δεν είναι άλλο από την ομοσπονδιακού τύπου Ευρώπη, βεβαίως πάντοτε με σεβασμό της Εθνικής Ταυτότητας και της Κυριαρχίας των Κρατών Μελών. Μιας ομοσπονδιακού τύπου Ευρώπης η οποία θα στηρίζεται στην Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, στο Κράτος Δικαίου, στην υπηρεσία του Κράτους Δικαίου και του Ανθρώπου. Μια Ευρώπη που - το έχω πει πολλές φορές - που δεν υπηρετεί μόνο τους Λαούς της».

Κλείνοντας, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι ο ρόλος της Ευρώπης είναι πλανητικός ιδίως αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και πρόσθεσε ότι είναι η δύναμη εκείνη η οποία με βάση την ιστορία της, αλλά και την προοπτική της, μπορεί να υπηρετήσει πανανθρώπινες αρχές και αξίες, ιδίως δε την αρχή του Ανθρωπισμού, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης και κατ' εξοχήν της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Αρχές που χειμάζονται παγκοσμίως.

«Η Ευρώπη είναι η πιο κατάλληλη και πρέπει η ίδια να το αντιληφθεί. Και προς αυτή την κατεύθυνσή, δεν υπερβάλλω, η Ευρώπη των Περιφερειών και βεβαίως η Επιτροπή της οποίας ηγείσθε, μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα. Γνωρίζω πολύ καλά - το τονίζω - τις ικανότητές σας, είμαι βέβαιος για την επιτυχία σας. Να έχετε δύναμη και να μην ξεχνάτε ποτέ τα διδάγματα που η Ελλάδα μπορεί να εκπέμψει και προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί η Ελλάδα έχει παράδοση στα θέματα αυτά, αλλά ταυτοχρόνως είναι μια Χώρα που έχει όραμα, και το έχουμε αποδείξει» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας
SHARE:

24Media Network