Βαγενάς: “Θλιβερό και απαράδεκτο το περιστατικό Κατσίφα”

Βαγενάς: “Θλιβερό και απαράδεκτο το περιστατικό Κατσίφα”

Κριτική τόσο προς την Αλβανία αλλά όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση άσκησε ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος κεντρικής επιτροπής και υπεύθυνος τμήματος διεθνών σχέσεων ΚΚΕ.

“Μιλώντας στον αέρα του news247 στους 88,6 ο Ελισσαίος Βαγενάς έκανε λόγο για εκτέλεση του Κατσίφα στην Αλβανία και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη φιλοΝΑΤΟϊκή πολιτική της.

Αναλυτικά όσα τόνισε: “Πρόκειται για θλιβερό και απαράδεκτο γεγονός και πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες. Hταν εκτέλεση.

Ηταν απαράδεκτες και οι δηλώσεις Ράμα αλλά και οι δηλώσεις εθνικιστικών κύκλων στην Ελλάδα. Στην ευρύτερη περιοχή αλληλοτροφοδοτούνται οι εθνικισμοί, όχι μόνο μεταξύ Ελλαδας-Αλβανίας.

Ο εθνικισμός και από τις δύο πλευρές ρίχνει λάδι στη φωτιά. Η ελληνική κυβέρνηση καλλιεργεί έναν εφησυχασμό ότι εντός του ΝΑΤΟ όλα τα προβλήματα λύνονται. Η Αλβανία είναι τόσα χρόνια στο ΝΑΤΟ αλλά όπως αποδεικνύεται τα προβλήματα δε λύνονται.

Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι οι μήτρες από τις οποίες αρχίζουν προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε αλλαγή συνόρων. Η Ελλάδα είναι στρατόπεδο βάσεων του ΝΑΤΟ”.

Για τη Χρυσή Αυγή είπε: “Αποδεδειγμένα είναι ναζιστική οργάνωση, καλούνται τα μέλη της σε εκδηλώσεις και μετά χύνονται κροκοδείλια δάκρυα για την άνοδο του φασισμού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα