Βαρεμένος κατά Καμμένου για την 'φιλολογία περί δημοψηφίσματος'

Βαρεμένος κατά Καμμένου για την 'φιλολογία περί δημοψηφίσματος'

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταλόγισε στη ΝΔ ότι συμφωνεί στο παρασκήνιο και διαφωνεί στο προσκήνιο νομίζοντας ότι θα προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Προειδοποίησε ότι όσοι προαναγγέλλουν εθνική ήττα, ουσιαστικά την προετοιμάζουν

Κριτική στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για την πρότασή του περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το όνομα της πΓΔΜ άσκησε στη Βουλή ο Γιώργος Βαρεμένος προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να ανοίξει με τη στάση αυτή ο «χορός των τεράτων».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατονόμασε τον πρόεδρο την ΑΝΕΛ αλλά ουσιαστικά τον φωτογράφισε λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει τη «φιλολογία περί δημοψηφίσματος». «Δεν κατανοώ ούτε τη φιλολογία για δημοψήφισμα ούτε την ακατάσχετη ονοματολογία δίκην πολιτικού τζόγου» είπε και πρόσθεσε σκωπτικά: «αν χρειαστεί να το βάλουμε και στο στοίχημα του ΟΠΑΠ δηλαδή για το ποια θα είναι η νέα ονομασία». Προειδοποίησε επίσης ότι με αυτή τη στάση υπάρχει ορατός κίνδυνος να ανοίξει «ο χορός των τεράτων» και «να δώσουμε την ευκαιρία στον τυχοδιωκτισμό να μετρήσει τα όριά του».

ADVERTISING

Ο κ. Βαρεμένος εξαπέλυσε, όμως, πολύ πιο σκληρή επίθεση στη ΝΔ καταλογίζοντάς της πολιτικά παιχνίδια με το ονοματολογικό για να πληγεί η κυβέρνηση. «Αν κάποιος νομίζει ότι στο παρασκήνιο θα συμφωνεί αλλά στο προσκήνιο θα προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τη φθορά της κυβέρνησης, πλανάται πλάνην οικτράν» είπε και διεμήνυσε σε όσους «προαναγγέλλουν εθνική ήττα» ότι «στην ουσία την προετοιμάζουν». Καταλόγισε, επίσης, στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παλινδρομεί προς την εκμετάλλευση συναισθημάτων τα οποία έχουν διαμορφωθεί μέσα από ιστορικές παρεξηγήσεις, άγνοιες, παρεξηγήσεις τορπιλίζοντας τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης».

Επιτέθηκε, όμως, και στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη στάση της διερωτώμενος έαν «έχει ακούσει τίποτα για το φόνο και τι ακριβώς έχει ακούσει». «Το ερώτημα και το διακύβευμα είναι ένα και μοναδικό: νέτη- σκέτη Μακεδονία όπως συμβαίνει τώρα μετά την αναγνώριση 140 και πλέον χωρών ή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό όπως ήταν η εθνική θέση» συμπλήρωσε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χάρτη των Σκοπίων με το όνομα Βαρντάσκα δημοσίευσε ο Καμμένος στο Twitter

SHARE:

24Media Network