Βαρουφάκης για ασφαλιστικό: Οι πραγματικές μειώσεις “βαφτίζονται” αυξήσεις

Βαρουφάκης για ασφαλιστικό: Οι πραγματικές μειώσεις “βαφτίζονται” αυξήσεις
Ο Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι το ασφαλιστικό είναι "πραγματική βόμβα που γίνεται πηγή αυξανόμενης ανασφάλειας".

Tους λόγους για τους οποίους θεωρεί μη βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ανέλυσε την Πέμπτη στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 τόνισε:Η ενέργεια κι η ακρίβεια καίνε τους πολλούς σήμερα. Όμως η πραγματική βόμβα είναι βαθιά χωμένη στο ασφαλιστικό που γίνεται πηγή αυξανόμενης ανασφάλειας και καθρέφτης της αργόσυρτης βύθισης της χώρας στην μη βιωσιμότητα.

Θριαμβολογείτε για την πρώτη μεγάλη «αύξηση στις συντάξεις». Βαφτίζετε τις μειώσεις της ήδη απελπιστικά χαμηλής αγοραστικής δύναμης της μέσης σύνταξης «αυξήσεις».

Γιατί αποκαλώ Μη βιώσιμο το Ασφαλιστικό;

Σύντομα, 3 συνταξιούχοι θα αντιστοιχούν σε κάθε 5 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 2 πληρώνουν την ελάχιστη συνεισφορά στον ΕΦΚΑ – δηλαδή θα καταλήξουν με συντάξεις άγριας πείνας. Το κράτος είτε θα αναγκαστεί πάλι να δανείζεται για να αποτρέψει κοινωνικές εξεγέρσεις, είτε θα ρίξει τους συνταξιούχους σε νέα φαράγγια μιζέριας & αναξιοπρέπειας.

Ποια η δική σας λύση; Οι εισφορές σε χρηματιστές που θα τις τζογάρουν στο Χρηματιστήριο μπας και αυγατέψουν. Ιππόδρομος!

Καλά όταν κερδίζουν. Όταν χάνουν;Είτε θα αφήσετε τους ηλικιωμένους να πεθάνουν.Είτε θα δανειστείτε από την τρόικα.

Να γιατί η τρόικα ποτέ δεν λέει να φύγει!

Αλήθεια: Από τότε που εισάγατε τον τζόγο στις επικουρικές, περίπου πριν ένα χρόνο, κοιτάξατε να δείτε τι θα συνέβαινε αν είχαν ήδη τοποθετηθεί στα Χρηματιστήρια;

Από το κάζο της – για πολύ λίγο Βρετανίδας Πρωθυπουργού – Λιζ Τρας διδαχθήκατε κανένα μάθημα για το τι συμβαίνει όταν δένεις τις συντάξεις με χρηματιστήριο, παράγωγα και δημόσιο χρέος;

Ξέρετε πως ακόμα κι η JPMorgan κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κυβερνήσεις σαν την δική σας, που παραδίδει το ασφαλιστικό όλο και περισσότερο στις αγορές χρήματος;

Υπάρχει κάποια/ος στο Υπουργείο σας κε Χατζηδάκη που να μπορεί να καταλάβει καν αυτό το ερώτημα;

Σκεφτείτε το γενικότερο παραλογισμό στον οποίο σας οδηγεί η σταδιακή ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού:

Σε περίοδο κρίσης, που ανεβαίνουν τα επιτόκια και έτσι συμπιέζονται τα χρηματιστήρια και πιέζεται ο κρατικός προϋπολογισμός, αν το κράτος δεν δανειστεί κι άλλα θα μειώνονται οι συντάξεις!

Αντί για αμορτισέρ στήνετε την κοινωνική οικονομία της χώρας πάνω σε ενισχυτές της κρίσης.

Βαδίζετε με αυτοπεποίθηση στον δρόμο νέων πτωχεύσεων που γεννούν νέες ευκαιρίες για τους ημέτερους.

Όλα δένουν κύριε Χατζηδάκη:

Η ακρίβεια σημαίνει υπερκέρδη για τους λίγους. Κάθε ευρώ υπερκέρδους των βαρόνων ρεύματος και των supermarket βγαίνει από την οικονομία και αυξάνει την ανάγκη δανεισμού για επιδοτήσεις και φιλοδωρήματα ώστε να συγκρατείται η λαϊκή οργή.

Αυτή η Νέα Λιτότητα όχι μόνο θα βαραίνει το δημόσιο χρέος, αλλά θα δημιουργήσει και νέα κόκκινα δάνεια και θα γίνει πηγή προσόδων για τους λίγους.

Το λέγαμε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ το 2019, στην πλατεία Σανταρόζα, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΜέΡΑ25:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα οικοδομήσει στα θεμέλια του 4ου του κ. Τσίπρα ένα νέο ολιγαρχικό φαγοπότι – κάτι που θα απαιτήσει μεγάλες δόσεις αυταρχισμού και καταστολής”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα