Βαρουφάκης: Παραμένει επικεφαλής του ΜέΡΑ25 τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο – “Δεν θα γίνω Τσίπρας”

Βαρουφάκης: Παραμένει επικεφαλής του ΜέΡΑ25 τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο – “Δεν θα γίνω Τσίπρας”
Γιάνης Βαρουφάκης eurokinissi

Τη θέση του ότι "ουδείς δικαιούται να αφήσει το ΜέΡΑ25 ακυβέρνητο, χωρίς διαδικασία διαδοχής, πριν το καλοκαίρι, στο δρόμο για το Συνέδριο" γνωστοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και το 2015.

Την απόφασή του να παραμείνει στην ηγεσία του ΜέΡΑ25 μέχρι τουλάχιστον την πραγματοποίηση του συνεδρίου του κόμματος γνωστοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνει πως όπως δεν ήμουν Τσίπρας το 2015, δεν θα γίνω Τσίπρας σήμερα” επισημαίνοντας πως κανείς “δεν δικαιούται να αφήσει το ΜέΡΑ25 ακυβέρνητο, χωρίς διαδικασία διαδοχής“.

Όπως σημειώνει, αισθάνεται την υποχρέωση να εγγυηθεί “τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο, την ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25, θέτοντας ως προτεραιότητα του χώρου την επανα-νοηματοδότηση της διάκρισης Αριστεράς-Δεξιά.

Η ανάρτησή του στο Twitter:

“Συνοδοιπόροι, όπως δεν ήμουν Τσίπρας το 2015, δεν θα γίνω Τσίπρας σήμερα. Ουδείς αναντικατάστατος, ναι. Αλλά κι ουδείς δικαιούται να αφήσει το ΜέΡΑ25 ακυβέρνητο, χωρίς διαδικασία διαδοχής, πριν το καλοκαίρι, στο δρόμο για το Συνέδριο. Θα επρόκειτο για κλασική αστική ολιγαρχική στάση του τύπου: «μετά από εμένα το χάος». Το ίδιο και μια ανθρωποθυσία συνοδοιπόρων γύρω μου ώστε να μείνω εγώ αλώβητος την ώρα που ικανοποιείται το αίτημα κάποιων για χαρακίρι «υπευθύνων».

Έχω υποχρέωση στον κόσμο που μας σταματά στο δρόμο, που μας λέει «μην τα παρατήσετε». Έχω υποχρέωση σε εσάς να εγγυηθώ, τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο, την ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25. Της εμπροσθοφυλακής στη μάχη για την περιφρούρηση προοδευτικών πολιτικών, ιδεών, θέσεων και αξιών που μας υπερβαίνουν όλες και όλους, με πρώτη την επανα-νοηματοδότηση της διάκρισης Αριστεράς-Δεξιάς, η απαξίωση της οποίας συσκοτίζει τα αίτια της ανισότητας, την φύση της συστημικής κρίσης και τις δυνατότητες των πολλών να απελευθερωθούν από τον ζυγό των πολύ λίγων.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα