Βαρουφάκης: Ανεπίτρεπτες οι διαρροές για τις τράπεζες

Βαρουφάκης: Ανεπίτρεπτες οι διαρροές για τις τράπεζες

Μιλώντας στο ECOFIN ο Έλληνας υπουργός οικονομικών από το Λουξεμβούργο σημείωσε πως η ελληνική πρόταση ολοκληρώνει την παρούσα συμφωνία και αντιμετωπίζει το χρηματοδοτικό κενό

«Στο χθεσινό Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε ευρεία, ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο συμφωνίας» υπογράμμισε σήμερα στο Λουξεμβούργο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, παρεμβαίνοντας στο ECOFIN.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η ελληνική πρόταση «όχι μόνο ολοκληρώνει την υπάρχουσα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της, αλλά, επιπλέον, αντιμετωπίζει αποφασιστικά και μόνιμα το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το μέλλον».

Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Έλληνας υπουργός, ανέφερε: «Δυστυχώς, στο Eurogroup δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση πάνω σε αυτή την πρόταση. Αντ' αυτής της απαραίτητης συζήτησης παρατηρήθηκαν, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας του Eurogroup, ανεπίτρεπτες "διαρροές" σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως αυτές οι αστοχίες έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών και, παράλληλα, χαιρετίζει την σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής την επόμενη Δευτέρα.

Το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί δίνει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τη δυνατότητα προετοιμασίας μίας επιτυχημένης συνόδου. Τα βλέμματα των Ευρωπαίων, τόσο εντός, όσο και εκτός της Ευρωζώνης, είναι στραμμένα πάνω μας. Έχουμε καθήκον να καταλήξουμε στη συμφωνία-λύση που απαιτούν προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το άρθρο του Μπλανσάρ με το οποίο 'κατέβηκε' ο Βαρουφάκης στο Eurogroup

Βαρουφάκης: Υπάρχει ακόμα χρόνος για συμφωνία

SHARE:

24Media Network