Βαρουφάκης: Καταγγέλλει τη διαδικασία για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Γιάνης Βαρουφάκης.
Γιάνης Βαρουφάκης. EUROKINISSI

Σε επιστολή του προς τον Κ. Τάσουλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι εάν επιτραπεί η διαδικασία που επιλέχθηκε για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, "η κυβέρνηση μετατρέπει τους βουλευτές και τη Βουλή σε τόπο μονολόγων".

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, καταγγέλλει ότι η διαδικασία που επιλέχθηκε για την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου στην Ολομέλεια, μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε χώρο μονολόγου και όχι διαλόγου.

«Ο σεβασμός του Κοινοβουλίου απαιτούσε, κατ΄ελάχιστον, να δοθεί η δυνατότητα στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για μια ολιγόλεπτη αντιφώνηση, μια μικρή επιμήκυνση της διαδικασίας, που όμως θα απέτρεπε την ανεπίτρεπτη μετατροπή του Κοινοβουλίου σε χώρο διαγγελμάτων. Αν ο Πρόεδρος Ζελένσκι δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις αντιφωνήσεις σε πραγματικό χρόνο, θα μπορούσε η Βουλή να αναλάβει την ευθύνη να τους τις διαβιβάσει», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει:

ADVERTISING

«Αν επιμείνετε σε αυτή τη διαδικασία, στην καλύτερη περίπτωση, η κυβέρνηση μετατρέπει τους βουλευτές και τη Βουλή σε τόπο μονολόγων. Υπάρχει και μια χειρότερη περίπτωση. Η κυβέρνηση να προσπαθεί να διχάσει περαιτέρω την κοινωνία διαχωρίζοντας κόμματα και βουλευτές σε χειροκροτητές και σε απέχοντες. Ό,τι και να ισχύει, η υπόσταση του Κοινοβουλίου πλήττεται βάναυσα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάνης Βαρουφάκης, ΜέΡΑ25, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Βουλή, Κωνσταντίνος Τασούλας, Πόλεμος στην Ουκρανία
SHARE:

24Media Network