Μ. Βαρβιτσιώτης: Να μην αφήσουμε τους λαϊκιστές να αποπροσανατολίσουν την Ευρώπη

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι χρειάζεται σοβαρότητα και επιχειρήματα, ώστε να θωρακιστεί ο διάλογος απέναντι στα λαϊκίστικα διλήμματα.

Τις προτεραιότητες της κροατικής προεδρίας και ειδικά αυτή για τη διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, που αποτελεί συνέχεια της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης του 2003, χαιρέτισε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να συγκαλέσει Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια στη Θεσσαλονίκη στις 24 Φεβρουαρίου, με σκοπό την προώθηση του διαλόγου και την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.


ADVERTISING

Αναφορικά με την έναρξη του διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει με γρήγορα βήματα, με επιχειρήματα και σοβαρότητα, ώστε να θωρακιστεί αυτός ο διάλογος απέναντι σε λαϊκίστικα διλήμματα, χωρίς -όπως είπε- «να δώσουμε λαβή στους λαϊκιστές να αποπροσανατολίσουν αυτόν τον διάλογο». Υπενθύμισε δε, την αντίστοιχη θεσμική διαδικασία για το Σύνταγμα της ΕΕ που έγινε με εθνικά χαρακτηριστικά και λαϊκίστικα επιχειρήματα και τελικά δεν απέφερε αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.


Στη συνέχεια, γίνεται γνωστό ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με τους ομολόγους του, με επίκεντρο συζήτησης τη διαπραγμάτευση για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-27.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Βρυξέλλες, Κυβέρνηση

24Media Network