Βελόπουλος: Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βελόπουλος: Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο Κυριάκος Βελόπουλος Eurokinissi

Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ολομέλεια.

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των λόγων και διαδικασιών κάτω από τις οποίες υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Nίκο Κοτζιά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η Ελληνική Λύση.

Την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση και τους βουλευτές της συμπολίτευσης να την στηρίξουν.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα αυτό, η Ελληνική Λύση επισημαίνει ότι πρόκειται για την πρώτη πρόταση που κατατέθηκε μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Να δούμε γιατί ο τότε υπουργός Εξωτερικών ο κ. Κοτζιάς βιάστηκε να την υπογράψει. Αυτή η επιτροπή θα αποκαλύψει το προσωπείο της ΝΔ. Τι κάνατε όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Υποκινούσατε τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας και από την στιγμή που αναλάβατε την κυβέρνηση εφαρμόζετε τη Συμφωνία απαρέγκλιτα παρά τις παραβιάσεις από την πλευρά των Σκοπιανών. Να δω πόσοι Μακεδόνες βουλευτές από εδώ μέσα θα συνεχίσουν να κάνουν τα στραβά μάτια. Μπορεί με τις οικονομικές και εθνικές επιλογές σας να ξεγελάτε τον ελληνικό λαό για λίγο καιρό. Για πάντα όμως δεν μπορείτε να τον ξεγελάτε», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και ζήτηση τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα καθώς και την συγκρότηση νέου επικαιροποιημένου προϋπολογισμού.

«Η ιστορία έχει δείξει ότι μετά από πανδημίες έρχεται οικονομική ύφεση – εδώ έχουμε παγκόσμια ύφεση – και σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις ακολουθεί πόλεμος. Μακάρι να μην γίνει ποτέ πόλεμος. Όμως ο πόλεμος τώρα είναι οικονομικός. Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες θα κλειστούν στα καβούκια τους και δεν θα γίνονται εξαγωγές και εισαγωγές. Όταν εμείς εισάγουμε κρέας, σιτηρά, γαλακτοκομικά τι θα γίνει; Θα πεινάσουμε. Άρα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Και μην παρερμηνεύετε όσα λέμε από το βήμα της βουλής. Το πρόβλημα της Ευρώπης σήμερα είναι ότι δεν έχει ηγέτες. Και αναγκαστικά κάνει ό,τι θέλει η Γερμανία. Δηλαδή δεν θα εκδοθεί τελικώς ευρω-ομόλογο», είπε κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Εάν δεν σταματήσει το lock down, εστιατόρια, καφετέριες, μικρά καταστήματα θα κλείσουν γιατί συσσωρεύουν χρέη που δεν διαγράφονται και όταν θα χρειαστεί να πληρώσουν αργότερα δεν θα έχουν! Θα οδηγήσετε σε lock down όλη τη χώρα».

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα και στη σύνδεσή της με την πανδημία.

«Είναι σύμπτωση ότι στο Κρανίδι όσοι είχαν μολυνθεί είχαν έρθει από την Σάμο και πρωτύτερα ήταν στην Τουρκία; Αυτοί είχαν έρθει από την Τουρκία πριν από ενάμιση μήνα. Άρα ο υβριδικός πόλεμος έρχεται από τα νησιά» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε: «Αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα κλείστε όλες τις ΜΚΟ. Όλες! Κάντε μια αναδιάταξη, ψάξτε ποιες από αυτές τις ΜΚΟ είναι σωστές, βάλτε τέλος στο δουλεμπόριο και πηγαίνετέ τους λαθρομετανάστες στα ακατοίκητα νησιά. Γιατί οι άνθρωποι στα νησιά έχουν πάθει μεγάλη ζημιά. Σε λίγο ούτε Έλληνες τουρίστες δεν θα πηγαίνουν στα νησιά μας. Και μην μου πείτε για τους εφοπλιστές, γιατί αυτοί θα πηγαίνουν με τα κότερα. Οι Έλληνες πολίτες, οι απλοί πολίτες, πώς θα πάνε στην παραλία;»

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε κριτική προς τον πρωθυπουργό στον οποίο καταλόγισε ασυνέπεια. «Πόσο συνεπής είναι ο πρωθυπουργός στα λόγια και στα έργα; Στις 9 Νοεμβρίου 2019 είχε δηλώσει ο ίδιος: “Σήμερα γίνεται η τελευταία μαζική μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα”. Και μεταφορά λαθρομεταναστών έγινε και χθες και προχθές. Πότε είπε λοιπόν ψέματα ο πρωθυπουργός; Εσείς μπορεί να θέλετε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Όμως εμείς είμαστε και θα είμαστε εδώ για να μην αφήσουμε να τον κοροϊδεύετε», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα