Βενιζέλος: Τα κανάλια έχουν δώσει πάνω από 1,5 δις ευρώ

Βενιζέλος: Τα κανάλια έχουν δώσει πάνω από 1,5 δις ευρώ
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής "Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς Έρευνας και Διάσωσης", την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016. . Eurokinissi

«Και τι έγινε που πήρατε 85 εκ. ευρώ;» είπε στην κυβέρνηση. «Τα συμφέροντα ανέβηκαν στα δέντρα και φάνηκαν τα οπίσθιά τους» τόνισε.

Τον ισχυρισμό ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταβάλλει τεράστια ποσά στο Δημόσιο παρά τη μη αδειοδότησή τους προέβαλε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ζήτησε ταυτόχρονα την πλήρη κατάργηση του νόμου Παππά.

«Και τι έγινε με τα 85 εκ. ευρώ;» είπε ο κ. Βενιζέλος καυτηριάζοντας ως «θεσμική χυδαιότητα» τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι το ΣτΕ με την απόφασή του επέστρεψε το τίμημα της δημοπρασίας στους καναλάρχες. «Οι λειτουργούντες σταθμοί έχουν δώσει 1,5 δις ευρώ και πλέον στο Δημόσιο» αντέτεινε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. Πήρε, όμως, αποστάσεις και από την προαναγγελία της κυβέρνησης για χορήγηση σταθμών προσωρινής λειτουργίας λέγοντας «τώρα θέλετε να δώσετε και προσωρινές άδειες…»

Ο νόμος έχει παραμεριστεί ως αντισυνταγματικός

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισ επίσης “βαρυσήμαντη πολιτική ήττα της κυβέρνησης” την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου-Παππά.  «Ο νόμος έχει παραμεριστεί ως αντισυνταγματικός» είπε και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει και νομοθετικά μέτρα συμμόρφωσης. Ζήτησε, μάλιστα, να καταργηθεί πλήρως ο «αντισυνταγματικός νόμος».

Τα συμφέροντα ανέβηκαν στα δέντρα και φάνηκαν τα οπίσθιά τους

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε, όμως, και στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, που δήλωσε ότι ο κ. Βενιζέλος και άλλοι πρώην αρμόδιοι υπουργοί απέφυγαν επί 27 χρόνια να προχωρήσουν σε αδειοδότηση των σταθμών «στο όνομα συμφερόντων». «Τα συμφέροντα ανέβηκαν στα δέντρα και φάνηκαν τα οπίσθιά τους» απάντησε ο κ. Βενιζέλος κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στόχος της δεν ήταν να βάλει τάξη στο τοπίο αλλά να ελέγξει την ενημέρωση με την «ολιγοπωλιακή» αντίληψη περί τεσσάρων αδειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα