Βενιζέλος υπέρ του “εμβληματικού” Σημίτη για το άνοιγμα των λογαριασμών

Βενιζέλος υπέρ του “εμβληματικού” Σημίτη για το άνοιγμα των λογαριασμών
Συζήτηση και λήψη απόφασης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ορισμό προθεσμίας, σύμφωνα με το άρθρο 119 του Κανονισμού της Βουλής, υποβολής της έκθεσης της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Να μην περάσει κανένα άρθρο προς αναθεώρηση με πάνω από 179 ψήφους, ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διαφωνώντας με την πρόταση της ΝΔ, αλλά και παίρνοντας αποστάσεις από την τακτική του ΚΙΝΑΛ που θα στηρίξει την αναθεώρηση άρθρων όπως το 86

Να μην περάσει κανένα άρθρο προς αναθεώρηση με πάνω από 179 ψήφους ζήτησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος διαφωνώντας ουσιαστικά με την σχετική πρόταση της ΝΔ. Ο Β. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη η επόμενη Βουλή να είναι μία «Βουλή συνταγματικής υπευθυνότητας», ενώ ασκώντας κριτική σε μία σειρά από προτάσεις για αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος παρατήρησε ότι «η χειρότερη μορφή λαϊκισμού είναι ο Συνταγματικός λαϊκισμός».

Η ΝΔ έχει προτείνει όλα τα κόμματα να ψηφίσουν όλες τις προτάσεις ώστε να συγκεντρώσουν 180 ψήφους κι η επόμενη Βουλή να μπορεί να προχωρήσει στην Συνταγματική Αναθεώρηση μόνο με 151 ψήφους. Όπως παρατήρησε κι ο εισηγητής της Κώστας Τασούλας, η ΝΔ επιθυμεί μέσα από την μεσολάβηση των εκλογών «να καταστήσει τον λαό κυρίαρχο των ανταγωνιστικών προτάσεων». Ο Β. Βενιζέλος διαφώνησε κάθετα με την πρόταση αυτή ζητώντας ουσιαστικά η επόμενη Βουλή να μπορεί να προχωρήσει σε αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος μόνο με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων.

Εμμέσως όμως πήρε αποστάσεις και από την τακτική του ΚΙΝΑΛ που θα στηρίξει την αναθεώρηση άρθρων όπως το 86, προκαλώντας τη ΝΔ να κάνει το ίδιο.

«Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας»

Παράλληλα, ο Β. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την είδηση ότι ελέγχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και της οικογένειάς του. «Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας. Ματαιοπονούν, αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη Δικαιοσύνη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά σε υψηλούς τόνους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα