Βορίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προνομίων στους εμβολιασμένους

Βορίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προνομίων στους εμβολιασμένους
glomex

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν προνόμια σε όσους εμβολιάζονται. Τι είπε για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Ανοιχτό άφησε ο Μάκης Βορίδης το ενδεχόμενο να δοθούν κάποια προνόμια σε όσους εμβολιάζονται. Όπως είπε είπε ο υπουργός Εσωτερικών στον ΣΚΑΙ,  “θα μπορούσε να δοθεί κάποιο προνόμιο στους εμβολιασμένους, ειδικά κυρίως στο ζήτημα ευκολότερων άρσεων περιορισμών που μπορεί να συνδέονται με τις μετακινήσεις”.

Σε ό,τι αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων ομάδων, ο υπουργός ανέφερε ότι “στην παρούσα φάση δεν είναι αναγκαίος” επισημαίνοντας ότι το κρίσιμο είναι όταν υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων και κάποιος εξακολουθεί για τους δικούς του λόγους να μη θέλει να εμβολιαστεί, αυτό δε σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να δεσμεύεται από τη βούληση κάποιων.

Χαρακτήρισε ηθικά απαράδεκτη τη στάση των υγειονομικών ή των εργαζομένων σε δομές ηλικιωμένων να μην εμβολιάζονται τονίζοντας ότι μπορεί να είναι συμβατή νομικά η συγκεκριμένη υποχρέωση, γιατί πρόκειται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα