Βορίδης σε άλλο τόνο για τη κάνναβη: “Εμμένω στις θέσεις μου, για Καρανίκα ρωτήστε τον Άδωνι”

Βορίδης σε άλλο τόνο για τη κάνναβη: “Εμμένω στις θέσεις μου, για Καρανίκα ρωτήστε τον Άδωνι”
Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης Eurokinissi

Τη διαφορετική του θέση -που ήταν και πρότερη θέση της ΝΔ- επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, παίρνοντας αποστάσεις από τις τοποθετήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση φιλίας του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στον άλλοτε “άσπονδο εχθρό” και αποδέκτη ποικίλων ειρωνικών σχολίων, Νίκο Καρανίκα για το ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε τη θετική συμβολή του κ. Καρανίκα στο ζήτημα αυτό, τόσο μέσα από την τοποθέτησή του στη Βουλή, όσο και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Ωστόσο, την αντίθετή του θέση διατύπωσε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

“Έχω κάνει τις τοποθετήσεις μου στο υπουργικό, έχω διατυπώσει τις θέσεις μου, δεσμεύομαι από τη συλλογικότητα των αποφάσεων και δεν σχολιάζω τοποθετήσεις συναδέλφων”, είπε συγκεκριμένα. Ερωτηθείς για το αν επιμένει στις απόψεις που είχε διατυπώσει το 2018 “περί ανεξέλεγκτης χρήσης του χασίς”, επανέλαβε πως οι θέσεις του είναι σταθερές, και σε ό,τι αφορά τα θετικά λόγια του υπουργού ανάπτυξης για τον Νίκο Καρανίκα, ο Μάκης Βορίδης είπε πως “για αυτά θα πρέπει να ρωτήσετε τον Άδωνι”.

“Σέβομαι τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου και προσωπικά έχω διατυπώσει τις θέσεις μου”, επανέλαβε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, ο υπ. Εσωτερικών είχε εκφραστεί εντόνως στο υπουργικό εναντίον του Α. Γεωργιάδη, φτάνοντας μέχρι σημείου να κάνει λόγο για εμπόριο ναρκωτικών με τις ευλογίες του κράτους, με τον όλο καυγά να τελειώνει με παρέμβαση Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας για το ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης, παραδέχθηκε πως το κόμμα του έκανε λάθος το 2018, ενώ εξήρε τον ρόλο του Νίκου Καρανίκα στο συγκεκριμένο ζήτημα. “Λάθος κάναμε το 2018. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να χάνουμε χρόνο για να υπερασπιζόμαστε κάτι που αναγνωρίζουμε ότι είναι λανθασμένο”, είπε, ενώ πρόσθεσε:

“Πρέπει να αναγνωρίσουμε στην συζήτηση και την θετική συμβολή του κυρίου Καρανίκα. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο με το οποίο έχουμε προφανώς σοβαρές πολιτικές διαφορές και έχουμε δημόσια συγκρουστεί ιδιαίτερα πολύ όμως για την περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης, την προσπάθεια να νομοθετηθεί και να ανοίξουν οι δρόμοι στην ελληνική αγορά, εγώ θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Η παρουσία του κυρίου Νίκου Καρανίκα ήταν θετική και το γεγονός ότι πολέμησε για αυτό και πολεμά ακόμη και σήμερα, τον τιμά. Διότι είναι κάτι από το οποίο η πατρίδα έχει να κερδίσει. Και χρήματα και το κυριότερο  η ανακούφιση των ασθενών”.

Φυσικά, να θυμίσουμε πως ο κ. Γεωργιάδης ήταν από τους πλέον ένθερμους επικριτές του κ. Καρανίκα, ενώ έντονη ήταν και η κριτική του στον ίδιο τον Α. Τσίπρα για τον συνεργάτη του. Φυσικά, το καλό είναι τα λάθη να αναγνωρίζονται.

“Το μείζον στην πολιτική δεν είναι να μένεις σταθερός σε μια θέση, το μείζον είναι να μένεις σταθερός στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και να είσαι έτοιμος και να αλλάξεις θέση, εάν συνειδητοποιείς ότι έτσι θα το εξυπηρετήσεις καλύτερα. Άρα τί θα έπρεπε να κάνω με την Φαρμακευτική Κάνναβη, να ξέρω ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον και να κάνω άλλα ή ειδικά σε αυτό να αποκρύψω την θετική συμβολή του κ. Καρανίκα διότι διαφωνώ μαζί του σε όλα τα άλλα; Το πρώτο θα ήταν κακό για την Ελλάδα και τον στόχο προσέλκυσης επενδύσεων, το δεύτερο πιστεύω άδικο και για τον κ. Καρανίκα και για μένα και την έως σήμερα πολιτική μου διαδρομή”, ήταν μέρος της σχετικής τοποθέτησης του κ. Γεωργιάδη στο facebook.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη

Tη “μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη” σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στη φαρμακευτική κάνναβη χαιρέτισαν και πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση -παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά”, ανέφεραν οι εν λόγω πηγές, σημειώνοντας ότι “μετά τη δικαίωση”, θα περιμέναν “και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη”.

“Αλλά έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία”, κατέληγαν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα