Βούτσης: Αρνητικό υπόδειγμα υπουργού ο Βαρουφάκης

Βούτσης: Αρνητικό υπόδειγμα υπουργού ο Βαρουφάκης
Στιγμιότυπα από την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Χαρακτήρισε «στα όρια του γραφικού» την αναφορά Βαρουφάκη σε ειδικό δικαστήριο. Τάχθηκε υπέρ της «λελογισμένης κριτικής» στη Δικαιοσύνη και διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν και άλλες έξοδοι στις αγορές.

Βολές στον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και σε συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης που υπερπροβάλλουν με καθυστέρηση πολλών μηνών το «υποκειμενικό αφήγημά» του εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι της Βουλής ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζει τον κ. Βαρουφάκη «αρνητικό υπόδειγμα» υπουργού και του καταλογίζει μάλιστα ότι με τη σημερινή στάση του αφήνει ένα πολύ αρνητικό αποτύπωμα. Τον κατηγορεί μάλιστα ότι με τη συμπεριφορά του δείχνει διάθεση «να συσκοτιστούν τα πράγματα και να υπάρξουν διχασμοί και περιπέτειες στην πολιτική ζωή του τόπου και να υπονομευθεί και η πορεία της χώρας για την κανονικοποίηση». Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε μάλιστα ότι η δήλωση του κ. Βαρουφάκη πως θα ήθελε να καταθέσει σε Ειδικό Δικαστήριο κινείται «στα όρια του γραφικού». «Ίσως ο άνθρωπός δεν έχει καμία αντίληψη τι σημαίνει για την πολιτική ζωή του τόπου, και μάλιστα μέσα από μία οκταετή περιπέτεια που έχει περάσει η κοινωνία και ο απλός λαός, να ανοίγει κανείς και να κάνει τέτοιες προκλήσεις. Είναι στα όρια, ας πούμε, του γραφικού, αυτού του τύπου οι απόψεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βούτσης εκτίμησε, όμως, και ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει ηχογραφήσει πράγματι συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίου και πόσο μάλλον τις προσωπικές συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό.

Πάντως ο κ. Βούτσης άσκησε σκληρή κριτική και σε μερίδα Μέσων Ενημέρωσης για τη στάση τους καταλογίζοντάς τους ότι επιλέγουν να προβάλλουν με πολύμηνη καθυστέρηση αποσπάσματα από το επίμαχο βιβλίο τη στιγμή που ανακάμπτει η ελληνική οικονομία. «Για όσες από τις δυνάμεις τις πολιτικές ή τις δυνάμεις των media οι οποίες και αυτές παίζουν τον δικό του ρόλο στο γίγνεσθαι, γίνεται αξιοποίηση αυτού του τύπου της πολιτικής. Είναι φανερό ότι κινούνται κατά την γνώμη μου από μία μεγάλη αμηχανία και νευρικότητά και έλλειψη εναλλακτικής πρότασης για να συζητήσουμε τα σημερινά» σημείωσε ο κ. Βούτσης.

“Ναι” στη λελογισμένη κριτική σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε όμως και στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και Δικαιοσύνης επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει μια απολύτως λελογισμένη κριτική όταν υπάρχουν αποφάσεις που θεωρείται ότι «δεν συνάδουν με το περί δικαίου αίσθημα». Τόνισε, μάλιστα, ότι η εύλογη αντιπαράθεση που μερικές φορές υπάρχει μεταξύ των εξουσιών είναι σε θετική κατεύθυνση.

Θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα στις αγορές

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε όμως και την ικανοποίησή του για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας στις αγορές σημειώνοντας ότι είναι ένα βήμα το οποίο «θ’ ακολουθήσουν οπωσδήποτε κι άλλα, δηλαδή και άλλες έξοδοι στις αγορές πριν ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης της κανονικής λειτουργίας της οικονομίας και της χώρας σε σχέση με το ζήτημα του δανεισμού». «Είμαι σίγουρος ότι θ’ αλλάξει και το κλίμα και την ψυχολογία» είπε αναφερόμενος στην έξοδο στις αγορές.

Τέλος του έτους στη Βουλή η Συνταγματική Αναθεώρηση

Στη συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα αρχίσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό απαιτεί συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version