Προκλητικός βουλευτής ΝΔ: Απαγορεύω σε γύφτους να με ψηφίζουν

Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην Υπουργού Ιωάννη Παπαντωνίου, για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην Υπουργού Ιωάννη Παπαντωνίου, για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σε μία δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις προχώρησε ο βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης. Για "πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

"Παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο και δε συμμαζεύεται να με ψηφίσει, αν νομίζει ότι εμείς φοβόμαστε το πολιτικό κόστος", δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης, προχώρησε στην παραπάνω δήλωση κατά την διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο συγκέντρωσης ενημέρωσης στην Παλαιοπαναγιά του Δήμου Σπάρτης την περασμένη Παρασκευή, για την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Σχολιάζοντας τη δήλωσή του, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, χαρακτήρισε "ακραίες" τις δηλώσεις, σημειώνοντας πάντως, πως "πρέπει να δούμε πώς προκλήθηκε η συγκεκριμένη αντίδραση, ποια συζήτηση υπήρχε".

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του Θ.Δαβάκη

Σφοδρή κριτική στον βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ, Θ. Δαβάκη, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του «πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα» σχετικά με χθεσινές δηλώσεις του και ζητά την άμεση παρέμβαση του προέδρου τη ΝΔ «ειδάλλως», όπως τονίζει, «θα είναι συνυπεύθυνος».

«Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζει πως «φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο», αναφέροντας ειδικότερα:

«Το χθεσινό, πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν», συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει άμεσα, «ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος».

ΚΚΕ: Ο κ. Δαβάκης προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα

"Η προσπάθεια του βουλευτή της ΝΔ, Θ. Δαβάκη, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ούτε ακυρώνει τις ρατσιστικού χαρακτήρα δηλώσεις του ούτε κυρίως μπορεί να κρύψει ότι η ανοχή στο ρατσισμό και το φασισμό πηγάζει από τα ίδια τα κόμματα του συστήματος" επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του βουλευτή.

Με πληροφορίες: flynews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ενόχληση Μητσοτάκη από τις δηλώσεις Δαβάκη

SHARE:

24Media Network