Βουλή: Δικογραφία κατά Βαρουφάκη για το επεισόδιο στην Αίγινα

Βουλή: Δικογραφία κατά Βαρουφάκη για το επεισόδιο στην Αίγινα
Ο Γιάννης Βαρουφάκης στην Βουλή Eurokinissi

Για απείθεια κατά της αρχής κατηγορείται πρώην υπουργός ενώ πηγές του Μέρα 25 κάνουν λόγο για κίνηση που προαναγγέλθηκε από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Στην Βουλή κατέφθασε μετά από δύο περίπου μήνες δικογραφία κατά του Γιάννη Βαρουφάκη, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον γραμματέα του Μέρα 25 να «σπάει» την καραντίνα που είχε επιβληθεί μετακινούμενος στην Αίγινα όπου βρίσκεται η κατοικία του.

Η δικογραφία που αναφέρεται στην κατηγορία της απείθειας προς τις αρχές και κάνει λόγο για άρνηση του Γιάννη Βαρουφάκη να υποβληθεί σε έλεγχο από το λιμενικό. Σύμφωνα με πληροφορίες στην δικογραφία περιέχονται ένορκες καταθέσεις τριών λιμενικών υπαλλήλων που υποστηρίζουν ότι ο γραμματέας του Μέρα 25 απευθύνθηκε στους λιμενικούς με το ….ελληνοπρεπές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ».

Από την πλευρά του κόμματος επισημαίνεται ότι είναι πάμπολλες οι δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου της Αίγινας σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωση στους λιμενικούς ότι είναι βουλευτής. Ο γραμματέας του Μέρα 25 έχει υποστηρίξει ότι πραγματοποιήθηκε κανονικά η διαδικασία του ελέγχου ενώ έμεινε 15 λεπτά στην ουρά προκειμένου να γίνει η απολύμανση του αυτοκινήτου του.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης στην Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Θυμίζουμε ότι σε ανακοίνωσή του το Μέρα 25 είχε επισημάνει ότι «η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη. Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30».

Μάλιστα σε μεταγενέστερη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Βουλή, ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε μετά την λήξη της ομιλίας του ότι πρόκειται να μεταβεί στην κατοικία του στην Αίγινα, σχολιάζοντας ειρωνικά ότι ευελπιστεί πως δεν θα υπάρξουν ανάλογα δημοσιεύματα.

Σε κάθε περίπτωση το Μέρα 25 εκτιμά ότι πρόκειται για εχθρική συμπεριφορά συγκεκριμένων ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι η μεταβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή έχει είναι προαναγγελθεί από αυτά τα μέσα ενημέρωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα