Βουλή: Ερώτηση Γεννηματά σε Μητσοτάκη για τον Φαληρικό Όρμο

Βουλή: Ερώτηση Γεννηματά σε Μητσοτάκη για τον Φαληρικό Όρμο
Η Φώφη Γεννηματά στην βουλή Eurokinissi

Για σοβαρές καθυστερήσεις στην ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου κάνει λόγο σε ερώτηση της προς τον πρωθυπουργό, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

Ερώτηση με θέμα “Σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση της αναγκαίας και εμβληματικής Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου” κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Με την ερώτησή της, η κ. Γεννηματά υπενθυμίζει ότι από το 1985, με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής, έχει προσδιορισθεί ότι στο φαληρικό παραλιακό μέτωπο, πρέπει να συντελεστεί ένα υπερτοπικό έργο για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής και ότι, το 2005, η τότε Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τους δήμους της περιοχής, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την σύνταξη της σχετικής μελέτης. Το 2010, με τον Ν. 3843/2010 του ΠΑΣΟΚ, καθορίστηκαν -σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής- οι όροι δόμησης και οι επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή. Όπως αναφέρει, δημιουργήθηκε μάλιστα με τν συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το master plan της συνολικής ανάπλασης, προβλέποντας τη δημιουργία νέου μητροπολιτικού πάρκου πράσινων υποδομών, υποδομών πολιτισμού και ελεύθερου χρόνου, ενώ δρομολογήθηκαν και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτει, η Περιφέρεια Αττικής δημοπράτησε την Α’ φάση και το έργο προχώρησε, κυρίως όσον αφορά στις αναγκαίες υποδομές. “Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στη δημοπράτηση των έργων της Β’ φάσης, καθώς η Περιφέρεια Αττικής προβάλλει απαράδεκτες ενστάσεις για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων” τονίζει η κ. Γεννηματά και καταλήγει:

“-Επειδή πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο που δεν αφορά μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά, αντίθετα, αποτελεί ένα εμβληματικό, αναπτυξιακό “έργο πνοής” για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και με ιδιαίτερα θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

-Επειδή πρέπει να διατηρηθεί ο ανοιχτός και δημόσιος χαρακτήρας, σε όλους τους χώρους και τις υποδομές που θα δημιουργηθούν.

-Επειδή υπάρχει η ανάγκη σύστασης κοινού Φορέα Διαχείρισης με τη συμμετοχή των Δήμων της περιοχής.

Ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ:

1.Σε ποιους λόγους οφείλονται οι καθυστερήσεις δημοπράτησης των έργων Β’ φάσης του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου;

2.Υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους;

3.Προτίθεστε να παρέμβετε, ώστε να εξασφαλιστούν το ταχύτερο οι πόροι για την ολοκλήρωσή τους;

4.Θα προχωρήσουν τα έργα σύμφωνα με τα Σχέδια που εγκρίθηκαν από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής; Θα εξασφαλισθεί η συμμετοχή των Δήμων στη διαχείριση των νέων υποδομών;”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα