Βουλή: Ιδρύεται φορέας ανάπλασης της Πόλης των Αθηνών

Βουλή: Ιδρύεται φορέας ανάπλασης της Πόλης των Αθηνών
Πεζόδρομοι στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας Eurokinissi

Κύριοι στόχοι η ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου και των Προσφυγικών της Λεωφ. Αλεξάνδρας. Σχεδιάζεται η παροχή στεγαστικής συνδρομής σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες καρκινοπαθών του Άγιου Σάββα

Σύσταση φορέα ειδικού σκοπού για την επιτάχυνση των αναπλάσεων της πόλης των Αθηνών μέσω της συντονισμένης δράσης όλων των συναρμόδιων υπουργείων προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλους συναρμόδιους υπουργούς προβλέπει την ίδρυση εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία “Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ” η οποία θα συντονίζει την υλοποίηση αναπλάσεων στο Δήμο Αθηναίων και κυρίως στο κέντρο της πόλης. Η έμφαση θα δοθεί μάλιστα στις περιοχές του Εμπορικού Τριγώνου και των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο η ανάπλαση των Προσφυγικών θα περιλαμβάνει -πέραν της πολιτιστικής αξιοποίησης – και την παροχή στεγαστικής συνδρομής στις αδύναμες οικονομικά οικογένειες των καρκινοπαθών που νοσηλεύονται στο “Άγιος Σάββας”.

Στον φορέα θα παρασχεθεί η δυνατότητα να αξιοποιεί εγκαταλελειμμένα, κενά ή ανενεργά κτήρια κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης. Επίσης η “Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ” θα μπορεί να προχωρά στην αποκατάσταση διατηρητέων κτηρίων και νεότερων μνημείων όπως και στην ανάληψη δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και αλληλέγγυας οικονομίας. Ως προς το σκέλος της χρηματοδότησης η εταιρεία θα μπορεί να αντλεί πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δωρεές, κληρονομίες, χορηγίες και πάσης φύσεως ενισχύσεις νομικών ή φυσικών προσώπων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα