Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για την αλλαγή του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για την αλλαγή του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών
Στιγμιότυπο από τη Βουλή Eurokinissi

Η ΝΔ εξέφρασε επιφυλάξεις για την «αιφνιδιαστική» κατάθεση της τροπολογία αναρωτώμενη αν η κυβέρνηση βιάζεται γιατί φοβάται τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή η τροπολογία για την αλλαγή του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις συνέργειες πανεπιστημίων με ΤΕΙ, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Μάλιστα, ο Κ. Γαβρόγλου είχε ζητήσει από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων να καλέσει στην αυριανή ακρόαση των φορέων και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. Η ακρόαση θα γίνει στη 13:30, αύριο Τρίτη.

Η ΝΔ μέσω του εισηγητή της Χρήστου Κέλλα εξέφρασε ενστάσεις για την «αιφνιδιαστική» κατάθεση της τροπολογίας κι αναρωτήθηκε γιατί επιλέχθηκε η λύση της τροπολογίας, ενώ αρχικά σχεδιαζόταν η εισαγωγή ξεχωριστού νομοσχεδίου για την αλλαγή του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών. Ο Χρ. Κέλλας αναρωτήθηκε αν αυτή η βιασύνη της κυβέρνησης συνδέεται με τον φόβο της για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που αντιδρούν στις αλλαγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα