Βουλή: Καυγάς Ταραντίλη – Σκουρλέτη για Ικαρία και ΕΡΤ

Βουλή: Καυγάς Ταραντίλη – Σκουρλέτη για Ικαρία και ΕΡΤ
ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ) Eurokinissi

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του Χρήστου Ταραντίλη και του Πάνου Σκουρλέτη με αφορμή το βίντεο από την Ικαρία και την κάλυψη του θέματος από την ΕΡΤ.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή μεταξύ του Χρήστου Ταραντίλη και του Πάνου Σκουρλέτη με αφορμή το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και την προβολή του θέματος από την δημόσια τηλεόραση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον κ. Ταραντίλη είπε:

“δεν άκουσα να λέτε τίποτα για ό,τι πρόσφατα συνέβη στην δημόσια τηλεόραση, τα κολλημένα χαρτάκια και τις εντολές στους δημοσιογράφους ετσι ώστε να μην καλύψουν τα όσα διημήφθησαν στην Ικαρία κατά το ταξίδι του πρωθυπουργού, που ο ίδιος σε συνέντευξή του χτες είπε ότι ήταν ένα λάθος που πλήγωσε τους πολίτες. Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Την πληρώνουμε όλοι, με ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς μας της ΔΕΗ κάθε μήνα. Πρέπει να συμβάλλει στην πραγματική, στην πολυφωνική ενημέρωση, στην ψυχαγωγία των πολιτών, είναι υποχρέωσή της και της εκ του νόμου σύστασής της. Θα περίμενα να πείτε ότι ήταν λάθος, ή να ζητήσετε ευθύνες. Η ίδια η ΕΣΗΕΑ σας το ζητά και έχει κάνει επώνυμες καταγγελίες, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να πείτε κάτι, έστω για ένα λεπτό; Ότι ήταν λάθος, οτι δεν θα ξαναγίνει; Ή να είστε πιο ειλικρινής, ότι “είμαστε κυβέρνηση και θα κάνουμε ό,τι θέλουμε”; Αλλά δεν είναι “μαγαζί σας” αυτό. Νομίζω ότι πραγματικά οφείλετε μία απάντηση”.

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ανέφερε οτι “η πραγματικότητα διαψεύδει τους ισχυρισμούς σας. Αν αναζητήσετε όλα τα δελτία της ΕΡΤ που έχουν “παίξει”, θα δείτε ότι το συγκεκριμένο γεγονός στο οποίο αναφέρεστε έχει -σε αναλυτικό σημείο θα έλεγα- αποδοθεί απο τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Είμαστε οι τελευταίοι που θα έχουμε οποιονδήποτε επηρεασμό στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ. Μπορεί στο παρελθόν να υπήρχαν τέτοιες λογικές. Στην δική μας κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία τέτοια λογική”.

Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ επιβεβαίωσαν την ύπαρξη γραπτού σημειώματος για τον τρόπο παρουσίασης του θέματος. Το εν λόγω σημείωμα ανέφερε “δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο Μητσοτάκη από τη βεράντα του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι) Ικαρία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα